För att vara säker på att INTE vinna....

....när det är Cybercrop kan man låta bli att följa instruktionerna att ladda upp bilderna i galleriet. Istället lägger man bara in den i tävlingstråden. Då kommer man inte med på omröstningslistan... Buhu. Chansen att vinna ÄR ju större om man är med och tävlar. Ett bidrag av fem hade turen att komma med tack vare en uppmärksam omröstningsiordningställare. Ska sluta tävla tror jag.

Men nu måste jag fundera på mitt bidrag till Scrapperiets sommartävling!

Scrapperiets tävling

Www.scrapperiet.se har en stor sommartävling och jag har gjort ett bidrag till den första deltävlingen.



Idag har jag sett en snigel äta! Jag har alltså bokstavligen sett när salladsbladet åkte in i gapet på en stor fet snigel. Det var inte en trevlig syn faktiskt. Jag såg den i landet och så såg jag något grönt på den. Tittade lite närmare och såg hur det rörde sig där salladsbiten var. Sen öppnade sig gapet, salladen åkte in lite till och den fortsatte tugga. Shit att se det på så nära håll. Det lilla monstret såg verkligen ut att njuta av måltiden också! Men det var nog innan jag tog en liten sten och pillade ut den ur landet och skickade iväg den till grannen så det sjöng i staketet. Och den får det nog inte lika roligt där, gräset är inte grönare på andra sidan. Grannarna är inte alls lika trädgårdsintresserade som vi! HA HA HA, där fick den!

Imorgon ska vi skörda fläderblommor och göra saft. Undrar hur länge det tar innan vi får bort alla miljoners miljarder löss på dem, så vi kan göra vegetarisk saft.


Tog ett kort på lössen förra året för att skicka in till någon tidning och fråga vad de heter (know your enemy, vet du väl!). Den kameran tog bra kort vill jag lova, shit, det kryper på hela kroppen när jag tänker på hur klar och detaljerad det fotot var. Hu, lus på lus på lus på lus..... *krafs krafs krafs*


Jag älskar klematis...

... så vi har nio olika i vårt trädgård... Ska visa bild på sju av dem idag, de två sista har inte börjat blomma än. Idag har jag upptäckt en som slagit ut och en som fått knoppar! Det är lycka det!

Först ut är Multi Blue, det är samma som på bilden i förra inlägget. Denna har väldigt lång blomningstid. Först är blomman rätt enkel innan alla dessa spretiga blad i mitten slagit ut. Sen är den jättestor både med dessa kronblad och stora ytterom. De stora faller bort och då har vi denna spretiga boll kvar. Otroligt vacker lääänge!


Sen har vi en gul, tang... någonting. Den blommadae första gången förra sommaren med en liten klocka, men nu kommer det många många fler!


Mamma och jag var och handlade blommor och då råkade jag hitta denna klematis som inte är en klängande. Och idag såg jag att den har två knoppar! Härligt!


Här är en vit som jag köpte för 35:- på rea i höstas! Undebart fina stora vita blommor, den första slog ut idag! Den ska få klättra i en sorts barrbuske som breder ut sig vid postlådan. Gillar inte busken, men med klematis i kommer det att bli superfint. Denna ska även få två klematiskompisar så småningom....


Och så en som står i en kruka på vår altan. Den har en rosa kompis som inte slagit ut än. Är inte säker på att den andra blommade förra året, så det ska bli lite spännande att se nu.


Ännu en fin rosa klematis. Vid dess fötter växer förgätmigej, jättefint med det blåa mot det rosa.


Ett av årets nyförvärv, står i vår fina nya rabatt. Mörkt rosa lite gammeldags blommor.


Jag har nog sparat lapparna som kommer med när man köper blommorna, så jag har lite bättre koll på vad de heter än det verkar, men jag orkar inte gå och leta upp lapparna just nu...


Jag älskar vår trädgård!

Det kommer hela tiden så mycket nytt att titta på och allt trivs verkligen såå bra! Jag måste gå en runda varje dag och titta på nya knoppar och blommor som slagit ut. Och jag blir förälskad om och om igen!

Här är våra irisar som verkligen visar sig från sin bästa sida i år. För två år sen när vi flyttade in grävde vi upp och flyttade om allt i denna rabatten, utom pionen. Denna tuvan (som var mycket mindre då) var helt full med gräs, så jag satt och pillade bort rot efter rot efter rot och lade dem på ny plats. De ska dessutom ligga ovan jord, så det var inte så lätt. Förra sommaren kom det några fina blommor, men i år!! Jisses så många blommor! Helt otroligt!


Och så här fina blommor är det på vår stooora pion. De har precis slagit ut nu och de är verkligen underbara! Doftar gott gör de också! Jag hade fått för mig att jag inte är så förtjust i pioner, men så fel jag hade. Nästan så jag går och funderar på om det finns plats för en till någonstans...


Och så klematis! Jag älskar klematis! Speciellt denna "Multi blue". Måste bara klippa ner den på rätt sätt så den blir stööörre! Men blommorna är sååå vackra! För övrigt så har vi just nu nio klematis i vår trädgård... Och jag vet var jag ska stoppa ner två till så småningom, sen får jag nog klura ut lite fler ställen. Det finns ju så många fina....


Idag upptäckte jag två saker:
1. Bondrosen (el Finlands vita ros) har slagit ut med en liten fin blomma. Den fick vi av svärisarna i höstas och jag är sååå glad att vi har en. Barndomsminnen... Underbara bulliga små knoppar som blir fina vita blommor som doftar underbart!

2. Vi har taklök på två olika ställen och på båda ställena har de slagit ut! Helt sagolika små stjärnor till blommor! Kom på att det såklart är taklök vi ska ha vid postlådan! Hoppas jag hittar på rea i höst, för då ska jag köpa så många jag bara kommer åt! Kommer att bli sååå fint.

Annat att glädjas åt där ute:
Rosorna börjar slå ut
Vår enorma kaprifol kommer att vara vackrare än någonsin med sina mörkrosa blommor i määängder
Det är två kart på det ena äppelträdet, ett äpple till varje barn
Det kommer määängder med jordgubbar
Och så en massa underbara blommor att njuta av.

Tänk att det gömde sig en sådan trädgårdsmästare inom  mig! Det trodde jag inte....

Man kan använda stämplar till mycket!

Vi hade en risig grå träbänk på vår altan som jag ville göra lite mer användbar. Svärfar slipade den och målade den med vit färg fyra gånger och sen stämplade jag på den. Ska bara lacka den så akrylfärgen håller och så vill jag ha lite beige kuddar i den så den bli lite mysigare. Är riktigt nöjd med den! Vill gärna ha en inglasad altan till den! :)


Av en stor vinlåda i trä gjorde jag denna låda till kryddor. Den ska bara lackas och sedan vill jag ha hela lådan full med t ex koriander, basilika, dill, persilja osv. Gillar verkligen denna med! Blev bra tycker jag!

En massa nytt!

Det är CC på www.svenskscrapbooking.se och jag har fått till fem bidrag i helgen! Visar också en LO jag gjorde tidigare i veckan.

Först ut en härligt färgglad LO om när Moa snurrade med gungan så hon kiknade av skratt. Alla färger passar bra till vår glada spralliga tjej! Gillar fotona för hon njuter verkligen!


Lille emil sliter i trädgården. Han jobbade massor när han var liten. Skulle göra allt som vi gjorde!


Denna är inte till CCn, men vad jag gillar denna! Snabbt gick det att göra den också! Världens sötaste "blåsa - blommor- plut- mun". De spretiga blommorna är gjorda på OHpapper, har gjort dem själv. Tanken var att de skulle vara snöflingor till en vinterLO, men de passade så bra här!


Färgerna på vår bärbara är inte ens i närheten av de verkliga, men jag hoppas du ser dem som de ska vara. Gillar det harmoniska med svart, vitt och beige som bryts av med det turkosa!


Blev sååå nöjd med denna även om fotot blev suddigt. Moa njuter av glass på Legoland! Tack mamma för ljusmanschetten, blommorna passade perfekt här!


Hoppas du ser att cardsrocken är svart, på min skärm är färgerna jättekonstiga. Rubriken är "Inte bara kock utan pappa också"!

Jag har pärlat också...

Japp, några armband och halsband har det blivit under vintern/våren. Två halsband är inte fotade än, men här kommer ett i vitt och silver.



Så ett armband i lila och rosa gjort med en kedja och ett lila band.



Ett armband i vitt och turkost gjort med ett organzaband och ett tunnare band i blått.



Ett armband i rosa gjort med två organzaband.


Fontän LO

När vi var på Legoland fanns där fontäner som barnen lekte i/vid och då tog jag detta underbara kort på Emil. Tala om glädje!


Tyckte det kunde passa att testa en ny grej här, såg tips om det någonstans men minns ej var och vems tips (kan ha varit i Scrappizbloggen). Iallafall tog jag ett sugrör och droppade lite färg i ena änden på det och sen blåste jag färgen över vit cardstock. Blåste även ut färgklickar som hamnade på sidan, så blev det lite "vatten-splaschigt".

I höstas köpte jag grungeboard från Tim Holz, men jag har lite svårt att använda upp swirlsen, så jag brukar rita av dem på vanligt mönstrat papper istället, och det har jag gjort här med ett blått papper. Då kan jag använda den formen hur många gånger som helst. Endera kan man ju rita av själva swirlen, eller så kan man rita av "hålet" som blir i arket när man tar bort den.




Jag har fått lite nya text- och swirlstämplar från Stämpelboden som jag snart ska göra något med. De är suuuperfina, så jag är glad att de bor hos mig nu!

Har gjort en LO till som är till en skisstävling på
www.grodans.se, men jag vet inte om jag kan lägga upp den än, så jag väntar lite.

Trevlig helg!


Rolig historia

Igår åkte jag på en riktig dunderförkylning och fick idag för mig att jag skulle mäta febern. Som tur var, var jag inte ens nära att ha feber, men jag har känt mig hängig nog ändå. Iallafall så kom jag på en lite rolig historia nyss när jag stod och borstade tänderna.

I februari kom barnens farmor och farfar hit och hälsade på och farmor var riktigt krasslig när de kom. En av dagarna mätte hon febern och när hon satt där i soffan med termometern i munnen kom Moa fram och sade glatt: "den där brukar jag ha i rumpan"! Precis vad man vill höra just då...

Apoteket har ju två olika termometrar; en röd som man stoppar i munnen (går snabbare att mäta än med den andra) och en grön som man stoppar in på andra ställen. Nu var det tyvärr inte så att Moa råkade se en termometer och trodde att det var den hon brukar använda, utan det var verkligen den!

Men, jag kom på orsaken till att svärföräldrarna har varit gifta så länge! Det handlar om de små sakerna i livet; som att när gumman är febrig och sjuk, så TVÄTTAR gubben först av termometern noga innan han ger den till henne! Det är kärlek det!

Stickade i vintras

Jag fick för mig i vintras att jag skulle sticka lite, och oj vad roligt det var! Det blev en stooor sjal till mig! Jag köpte garn till fransarna och då passade jag på att sticka till lite i överkanten, men annars har jag bara använt restgarner!


Såklart ville lilla M också ha en sjal som mamma, så jag köpte ett härligt rosa garn. Hon blev sååå nöjd! Virkade en liten ögla på ena hörnet av sjalen och sydde fast en stooor vit knapp på den andra så att sjalen går att "knäppa".


Sen fick jag för mig att jag skulle sticka handledsvärmare åt mig också (och såklart till Moa med då!) och jag sydde fast några knappar som dekoration. Blev sååå nöjd, men jag har knappt använt dem....


Lite gammalt altrat

Jag har gjort en del altrat förut som jag inte har bloggat, så det kommer här.

Först ut en kakburk som min mamma fick i julklapp. Det är en plåtburk, Annas Pepparkakor som jag har klätt och sedan målat med dekoupagelim för hållbarheten. Den fina textrutan på locket är gjord av
http://www.mirabyll.blogspot.com/. Även de små biljetterna på sidan är gjorda av henne.


Uselt foto, jag vet, men jag var så sent ute med att fota denna julklapp. Det är en tavla till mina svärföräldrar, Cs syster gifte sig i höstas.


Dagens bästa foto! *ironi*
När vi fick te till jobbet var detta en kartong som var som lock över teasken. Den var "delad" i tre delar, så jag tänkte den ser fin ut när den står upp. Denna fick min mamma.


Gjorde ett bröllopsalbum till S och H i julklapp och här är själva albumet. Hittade ett okej album på Netto, men klädde om det med annat papper.


Jobbade på en julfest i december och hon hade med sig en massa olika godisar till dessert = en hel kasse burkar och askar till mig! Det är faktiskt guld att jobba på restaurang! Ni skulle bara veta hur mycket jag har släpat hem.
Här är det en ask med Anton Berg godis som jag klätt om. Min mamma fick den, också, och tanken var att den skulle vara full med foton på barnen, men det var lite fel storlek på asken för det. Men hon kanske hittar något annat bra att ha i den.


Även svärföräldrarna fick en kakburk. Och jag har faktiskt kvar, tror det är tre, pepparkaksburkar att altra!


Och så en liten present till vänner vi var hos på nyårsafton. En altrad tändsticksask.


Bara jag har lagt barnen kommer det lite stickat också!

They are back!!!!

175 stycken!
Så många sniglar har jag DÖDAT idag! För ni vet väl att det är därför de heter mördarsniglar, för att man måste mörda dem för att bli av med dem?! Jag fattar inte hur de kan vara så snabba! Ska inte sniglar vara långsamma? Jag tycker ju att jag har varit duktig när jag plockat "alla" i och runt salladslandet (ja, jag har slarvat med att fylla på med ny kaffesump, så nu är de ***** där igen) och gått runt hela trädgården. Ändå är det flera i landet när jag kommer tillbaka dit! Är det någon som trollar dit dem eller???

Och, jag vet vad de har gjort när jag inte har sett dem på flera veckor. För större delen av de 175 offren var barn! Små **** sniglar som knappt går att se. Tycker det är bättre med de stora feta som man ser på långt håll. Mindre jobb så liksom!

Nåja, det är bara att kämpa på. Och tänka att jag är lååångt ifrån mitt pesonliga snigelplockarrekord! För det ligger på över 300 på samma kväll! MÅSTE TA HEM KAFFESUMP!!!!