Bloggcandy igen

Måste ju ta chansen att vinna detta hos http://deleelsias.blogspot.com/. Jättefint paket, som alla andra bloggcandy jag inte orkat länka till.


Har inte pysslat så mycket denna veckan, förutom idag då jag satt igång tillverkning av små  tags/biljetter. Inspirerad av nummerlappen i delikatessdisken på Hemköp!

Annars: EN RIKTIG SKITVECKA!
När världens största pucko tar ens bilnyckel ur jackfickan, snor bilen, buskör i skogen med den och sen försöker tända eld på den, då mår man inte så bra. Men, det börjar bli bättre nu, och en dag minns jag säkert knappt detta. En annan dag, dock.

House of Inspiration

Måste ju bara ta chansen att vinna den här otroligt fina blog candyn! House of Inspiration, kolla in hos dem här:
http://www.houseofinspiration.se/blogg.asp


En grön fjäril

Jag knåpade även ihop en grön fjäril förra helgen, men den har inte hittat hit tidigare för jag har varit sjuk. Grönt och guld är verkligen snyggt ihop!


Här är en detaljbild på ihopsättningen. "Flätade" lite annorlunda med ett band denna gången, och dekorerade med några vita pärlor som bara låg där i en burk helt plötsligt. Man ska inte slänga något, allt kan komma till användning!


Och så sista bilden. Använde två olika färger på glitterlimmet denna gången också, men det är ju en smaksak.


Det är verkligen kul att göra dessa fjärilar, de blir så fina och tar inte speciellt lång tid. Det är huuur enkelt som helst! Har lust att bara sitta och göra en hel hög med fjärilar, men jag har ju andra idéer också!

En fin blogg candy till!

Man får ju dra sitt strå till stacken och hoppas att man kanske vinner någon gång! Hittade denna blogg candy hos Eli http://kortihodet.blogspot.com/ . Hennes blogg hamnade i favoriter direkt! Jag har en mapp som heter Extra Special bland mina favoriter för jag tänkte spara lite tid när jag kollar bloggarna. Det är bara det att nästan alla hamnar ju där nnumera, alla gör så otroligt fina grejer!



Fjärilen i förra inlägget fick en kompis, bild kommer snart! Har dessutom ett projekt till, som om det blir som jag hoppas kan bli min finaste LO någonsin. Dessutom blir det nog den första LO jag gör utan att ha fotot, har nämligen inte framkallat det än. LOn tar sin form ändå, utan fotot, det bara trillar på med detalj efter detalj. Lite ledtrådar:
distresser
glitter
hemgjort
stämplat
embossat
stjärnor
spets
band
egenritat
noter
egen dikt

Så, hi hi hi!

Årets första och största fjäril!

Jag har ju gjort mina egna blommor, lite små fjärilar och embossat tags och grejat. Så fick jag för mig att jag ville göra en stooor vacker fjäril! Och nu är den klar! Det tog faktiskt inte alls länge att göra den, så det kommer nog fler snart (JAA mamma, jag vet att du vill ha en, och jag ska fixa det!).

Här är först ett kort på slutresultatet. Jag håller den i handen så att du ska kunna se lite grann hur stor den egentligen är.



Det första jag gjorde var att leta upp en fjäril (typ svart clip art) på nätet. Jag lade in den i ett Word dokument och skrev ut den i tre olika storlekar. Jag klippte ut alla tre, använde dem som mallar och ritade av dem på ett vitt papper. Klippte ut tre nya, vita fjärilar.

Sen tog jag en 12 x 12 " plastficka och duttade ut vatten och svart och lila distressfärg. Jag tog fjärilarna och lade dem i färgen och drog runt dem och kladdade och duttade (fyllde på färg efter varje fjäril). Sen fick de torka och då såg de ut som nedan.



Jag tog lite olika swirlstämplar och stämplade med svarrt dyna på alla fjärilsvingar.



Sen tog jag andra swirls och stämplade med vattenstämpeldyna (mest på den minsta för den syns ju mest) och embossade i guld.



Detaljbild på det embossade.



Jag chalkade kanterna och sen var det dags att sätta ihop alla tre fjärilarna. Jag slog fyra hål (som en fyrkant) med öljetthåltagaren och sen trädde jag i ett svart band och knöt en rosett. Lämnad en bit att hänga ner av bandet.


Närbild på knytningen.



Sen fick det bli lite glitterlim runt kanten på den största och minsta fjärilen. Och voila, fjärilen klar. Och här sitter den i en vissen smultronplanta på vår altan (inte länge dock, den gillar inte vintervädret!). Föresten så limmade jag fast tre 3D kuddar under vingarna så att de ska stå upp lite.





Och Jantelagen existerar inte här just nu! Jag tycker helt enkelt att den blev SKITSNYGG!!! Och jag är SUPERNÖJD!!

Och imorgon ska jag ge bort den! :)