Dagens foto må 22 mars-sö 28 mars

DAGENS FOTO SÖ 28 MARS
Det är underbart när man får vara med om betydelsefulla högtider och upplevelser. Som att välkomna ett nytt litet liv till världen. Är dessutom grymt nöjd över detta foto, taget i kyrkan. Tänk vad jag kommer att kunna göra när jag investerat i ett teleobjektiv!

DAGENS FOTO LÖ 27 MARS
På många sätt påverkar sporten våra liv! Just denna dagen invaderade regnvåta västar som 02 killarna hade på sig på första uteträningen vårat badrum. Min man är visst tränare  och materialare!

DAGENS FOTO FRE 26 MARS
Ännu ett vårtecken. Barnen vill vara ute då vi kommer hem på eftermiddagen och har på sig sina nya springskor och leker med säsongens nya fotbollar!

DAGENS FOTO TO 25 MARS
Detta var ett viktigt inslag den här dagen. Vi flängde runt och handlade och hämtade våffeljärn hos mamma för det var faktiskt orättvist att Moa hade ätit våfflor på dagis och Emil inte fått på skolan. Sen visade det sig dock att de skulle äta på skolan på fredagen. Här vill jag påpeka att detta med Ett Foto Om Dagen är viktigt för mig för att dokumentera kvalitet i vår vardag. Saker som är viktiga för familjen, saker vi gjort och sånt som påverkat mig på något sätt. Detta gör ibland, speciellt nu på vintern, att kvaliteten på fotona inte är den bästa. Men jag vet att jag kan bättre, det är bara det att det inte är det viktigaste med bilderna just i detta fallet.

DAGENS FOTO ONS 24 MARS
Det kommer att bli mycket blombilder som dagens foto framöver. Här är några små tete a tete (kan inte sätta ut alla franska små krumelurer) som är på väg upp. Jag tog hem lökar från jobbet förra våren, då de blommat färdigt, och stoppade ner i rabatten i höstas. Det var väl ca 10-15 stycken, så nu väntar jag ivrigt.

DAGENS FOTO TI 23 MARS
Jag har nog aldrig riktigt fattat hur mycket organisation det är runt ett elitseriehockeylag, och hur hela världen kretsar just kring hockeyn. Det är jättekul att få ta del av detta, på sätt och vis, men samtidigt väldig energikrävande. Som tur är är alla väldigt trevliga att ha att göra med, så det är roligt.

DAGENS FOTO MÅ 22 MARS
Just nu har jag ett projekt som gör att jag inte kan scrappa något annat innan detta är klart. Det är en "Första året bok" som ska bli doppresent till söndagen. Det är ett rätt stort projekt, och jag är inte bra på att vara klar i tid med sånt, utan jag är alltid ute i sista minuten (nu i efterhand kan jag meddela att albumet var klart lite över tolv på natten till söndagen...). Ska bli skönt att kunna skapa fritt igen. Men jag är glad att kunna ge detta till detta lilla nya underbara liv.

 


Dagens foto må 15 mars-sö 21 mars

DAGENS FOTO SÖ 21 MARS
Ett till vårtecken är ju detta med cyklar och sparkcyklar. Jag skruvade ihop Emils Spidermansparkcykel som tomten kom med och så tog vi fram Moas cykel och åkte på en liten tur. Det gillade de!

DAGENS FOTO LÖ 20 MARS
Nu börjar det bli vår! Och vi var ner till lekplatsen (det är ju lite trevligare att vara där när det inte är tonvis med snö). Det var blött och snöigt, men det går åt rätt håll!

DAGENS FOTO FRE 19 MARS
Idag fick jag åka tidigare från jobbet (och tillbaka igen med sallader, men det är en annan historia) för att ta emot ett nytt fint skåp! Det kommer att bli så fint bara vi hinner flytta om och ta bort annat som inte får bo hos oss längre!

DAGENS FOTO TO 18 MARS
Jag och barnen var till Garden Center och köpte lite jord och nya handskar till dem och sedan sådde vi några frön som vi har sparat under vintern. Pumpa, klementin, äpple, melon. Nu ska vi se om något kommer upp!

DAGENS FOTO ONS 17 MARS
Detta var en riktig skitdag, om jag nu får uttrycka mig så (och det får jag ju, för det är min blogg!). A-laget skulle ha pasta bolognese med kyckling innan de åkte iväg till Linköping. När J kom med maten, han var sen så han kom vid 11, hade han glömt deras mat. Han fick åka och hämta den och när han kom tillbaka hade killarna redan börjat komma. Och maten han hade med sig var kall. Dessutom var pastasalladen inte packad i lådor som den skulle vara. Alla andra gäster kom halv tolv istället för ca 12.15-12.30 som de brukar komma. Jag stod och värmde bolognese i micron till de som inte ville ha vanliga lunchen och så tänkte jag mig inte för utan tog av plasten från tallriken med handen. Och brände mig. Det syns nog inte så bra på fotot här, men fy sjutton vad ont det gjorde. Tack M på Frölundas kansli som hade aloe vera salva som jag till och med fick låna hem! P.S. Det är på pekfingret jag bränt mig...

DAGENS FOTO TI 16 MARS
Sötnosen myser i soffan och äter apelsin. Han gillar den i klyftor just nu, med skalet på.

DAGENS FOTO MÅ 15 MARS
Min chef M hade köpt en sådan här, fast större, till Tegel och jag blev så förtjust i den direkt. Jag ville gärna köpa en om hon kunde ordna en, men jag fick den so men liten present. Jättegullig!

 


Dagens foto må 8 mars-sö sö 14 mars

DAGENS FOTO SÖ 14 MARS
På morgonen, efter några tuffa dagar på jobbet (to-lö) kommer jag på att det är scrapmässa i Borås. Jag hade förträngt det eftersom jag jobbade på lördagen. Men, så kände jag att jag förtjänade att unna mig lite nytt, så jag åkte dit på eftermiddagen. Lugnt och skönt att gå där, väldigt lite folk. Alla åker ju på lördag morgon, för de tror att alla saker tar slut annars...


DAGENS FOTO LÖ 13 MARS
Moa mår mycket bättre så vi tar en promenad till affären. Det är vår i luften, och vi doftar på våren!

DAGENS FOTO FRE 12 MARS
En ledsen mamma fick ringa sin mamma och fråga om hon kunde vara barnvakt. Och, som alltid, ställer hon upp och hjälper till. Så jag steg upp tidigare och åkte och hämtade henne på morgonen innan jag åkte till jobbet. Jag tror att enda sättet att återgälda all hjälp är att göra samma sak för Emil och Moa. För det går inte att ge tillbaka den hjälp vi får av våra föräldrar.

DAGENS FOTO TO 11 MARS
Moa fick feber på natten och Christian fick stanna hemma. Jag hade väldigt mycket på jobbet, konståkning, och kunde inte stanna hemma. Det känns hemskt när man inte kan ta hand om sina barn när de är sjuka.


DAGENS FOTO ONS 10 MARS
Jag känner verkligen en desperat längtan efter våren och blommorna! Och nu börjar de så smått titta fram. Jag minns när jag var liten och gick och påtade i jorden för att hitta de första blomknopparna. Det är lika nu, kan jag säga...

DAGENS FOTO TI 9 MARS
Jag får ju visa hur det går till här ibland. Det är inte alltid man orkar laga mat när man kommer hem, även om jag tycker att jag har blivit mycket bättre på det detta året. Nu och då får det bli pizza!

DAGENS FOTO MÅ 8 MARS
Emil koncentrerar sig då han gör sin första läxa. Det var att svara på frågorna vad han heter, vad hans namn betyder och varifrån han fått sina namn.


Dagens foto to 4 mars-sö 7 mars

DAGENS FOTO SÖ 7 MARS
Jag gillar inte rådjur! De har ätit upp våra äppelträd, som vi tycker så mycket om. Snyft! När all snö kom glömde jag helt bort den sidan av vår trädgård, så tanken fanns inte att de skulle bli rådjurskäk.

DAGENS FOTO LÖ 6 MARS
Detta visade sig vara vinters sista dag i pulkbacken!


DAGENS FOTO FRE 5 MARS
Det är underbart när det är fredag eftermiddag och man får hämta barnen och det är helg!


DAGENS FOTO TO 4 MARS
Moa gillar att bli ansiktsmålad på dagis! Och det är jättekul när mamma låtsas att hon inte känner igen sin lilla tjej!


Dagens foto 28 februari-3 mars

DAGENS FOTO ONS 3 MARS
Det är vår i luften! Det droppar om snön, solen skiner och fåglarna kvittrar. Jag känner det, förändringens tid! Se bara i rabatten, något grönt tittar fram. Jag längtar! Tänk att få gå den dagliga rundan och titta vad nytt som kommit upp i rabatten!

DAGENS FOTO TI 2 MARS
Dagis och skola var stängda och C behövde jobba eftersom han har löst alla våra "svåra" dagar hittills. Så jag började senare och tog med mig barnen till jobbet. De var helt underbart duktiga hela dagen så vi åkte via leksaksaffären på vägen hem och de fick välja varsin leksak. Japp, muta i allra högsta grad! Men jag är privat, inte statlig!

DAGENS FOTO MÅ 1 MARS
Ibland får fotot vara väldigt symboliskt, som detta. "Det finns en öppning". Fri tolkning!

DAGENS FOTO SÖ 28 FEBRUARI
Lite mums jag gjorde efter ett recept i Icatidningen Buffé. Honungsnötbitar med havregryn och olika frön och nötter. Och smör. Ska lägga in receptet någon gång. Blev faktiskt rätt goda, men jag åt lite för mycket i måndags... På bilden är innan gräddning i ugnen.