Sluta shoppa - bli kreativ!

Jag har insett den senaste tiden att man kan bli otroligt kreativ om man bara inte hänger upp sig på alla nya fina grejer som finns att köpa hela tiden. Man kan nämligen göra väldigt mycket själv, bara man tänker till lite!

För det första så har en blå färgpatron tagit slut i min skrivare, så jag kan inte alls skriva ut i färg. Så jag skrev helt enkelt ut fotot i svartvitt, på overheadpapper. Då krävdes det ju vit cardstock som bakgrund (det är konstig färg på fotot, som det alltid blir när jag ska fota något i blått). Alla papper är från Sandy Lion, designer Kelly Panacci. Biljetten är gjord av Mirabyll, tack för att du delar med dig! Den stora blåa blomman är ett slaktat loppisfynd. I blommorna är det några blommor med vita prickar på. Det är retro blomman som jag först ritat av på vitt papper, sedan ritat runt kanterna med svart penna. Därefter kopierade jag på OHpapper och ritade vita prickar med akrylfärg (sett liknande blommor i Scrapperlicious blogg, därifrån kommer idén, vet dock ej hur hon gjort sina). Enkelt, snyggt och billigt!

Swirlsen vid blommorna är min egen design! Alla knapparna är extraknappar till jeans, ni vet såna små påsar som hänger ihop med prislappen.

Billigt material till den här LOn!


ninaerica design

Eftersom jag inte har råd att köpa en massa scrapgrejer har jag börjat göra saker själv, och insett att det inte är så svårt. Här är fem egna journalingrutor som jag har gjort. Jag ritade med blyerts på vitt papper, ritade på med svart penna. Det finns ju massor med grejer man kan rita av för att få formerna; glas är runda, barnens pärlplatta är som en stjärna osv. Raderna lät jag vara bara med blyerts för jag vill inte att de ska vara så framträdande.

Sen kopierade jag dem på ett cremefärgat papper, klippte ut och chalkade och vips, så var de klara! Har en massa idéer på fler grejer, måste bara köpa mera papper, både vitt och creme. På vitt går det ju bra att färglägga också, om man inte vill ha alla i svart och vitt.


Jag har dessutom gjort rätt många egna overlays, men alla de LOsarna är inmailade till tidningen eller till DTcalls, så de visar jag senare. Skulle jättegärna vilja komma med i ett DesignTeam. Men, jag tycker verkligen att det är kul att scrappa nu när jag hittat min grej, så jag sörjer inte alltför mycket om jag inte kommer med!

Paddans sista föreställning...

På begäran kommer här bilderna jag tog på badstranden härom dagen. En underbar liten snok som glufsar i sig en härlig fet padda! Tur att det var två pojkar som såg detta innan jag gjorde det, nu kunde jag i lugn och ro smyga dit och ta kort. Gissa om jag är glad att jag alltid har kameran med mig?!


Ormen gillade dock inte att det stod 15 pers och glodde på måltiden, så den dror irriterat iväg ner i diket. Har ett kort där den vänder huvudet bakåt och blänger lite ilsket också! :)


Drömde mardrömmar om ormar i barnens pool på natten, kan inte se ormar utan att drömma äckliga drömmar!

Pysslat lite

En hel del har jag skickat in till Scrapbooking mm, så det tänker jag inte visa här, men något ovisat finns det i mitt arkiv.

Det är tredje gången jag scrappar det här kortet på Moa, gillar det verkligen. Blommorna är som hjärtan med tanke på rubriken, hon ger så mycket kärlek.... Overlayen med blommor är hemmagjord.



Lite mera hemmagjort. Kladdade med distresser på vitt papper, ritade slarvigt lite blommor och blad som jag kladdade med glitterpenna på.


En "kärleksLO" till Emil också. Älskar det här fotot på honom som jag tog en varm dag i somras. Är inte nöjd med upplägget på den (speciellt inte rubriken), så jag får se om jag gör om den. Det blev inte bra att kladda med akrylfärg och wellpapp heller. Gillar dock min hemmagjorda overlay.