Livets stora glädje!

Det kan ju inte finnas någon större glädje i livet än dessa små barn. Mycket hörde man innan man fick barn själv om hur härligt det är osv, men jag minns inte att någon pratade om hur roliga barn är! Verkligen underhållande! Saker de säger, saker de gör, funderingar de har och miner och uttryck! Moa är otroligt uttrycksfull, man ser direkt på henne hur hon mår, om något är bra, inte alls bra eller hon helt enkelt är jättebusig!

Det är också en stor glädje att varje dag få följa med hur de prövar nya saker, lär sig att göra nya grejer och är sååå stolta då de lyckas. Då spelar det ingen roll att glaset med blåbärssoppa åker i golvet och man får städa både soppa och skärvor och att man bär ut Moa i  badrummet på armlängs avstånd för att skölja av henne all blåbärssoppa. För den lilla tjejen var såå nöjd över att sitta själv på en stor stol, få dricka blåbärssoppa själv och dessutom ur ett stort GLAS! :)

Här sitter Emil och ritar en huvudfoting! Det var inte hans första, den ritade han lite innan, och ja, jag har sparat det pappret (hans första huvudfoting, dvs ett huvud med ben och armar på, hade dessutom fördelen att även förses med öron och näsa!), men han satt och ritade fler. Och så denna underbara lilla kille lyste upp när hans mamma var världens lyckligaste över det han hade ritat.
Huvudfoting

Så en bild, såklart, från den omskrivna blåbärssoppeincidenten! :)
Bl?b?rssoppa

Jag vet inte hur många kort jag har tagit på barnen när de sover, men det är alltid något som gör att jag bara måste ta ett. Här är det ju givet att det är Moas underbara sovställning. Både hon och Emil somnade i bilen från dagis när vi åkte och kollade ut kakel till vårt nya badrum.
Moa sover

Här var både Emil och Moa sjuka och min underbara mamma var hemma med dem. När jag kom hem från jobbet sov Emil i saccosäcken. Då är han trött!
Emil sover

Idag har sååå många av mina tankar gått till våra grannar. Efter flera års väntan åkte de i torsdags iväg till Kina för att hämta hem sin dotter. Lika lite som man kan föreställa sig hur det är att få sitt nyfödda barn på sitt bröst kan jag föreställa mig hur de känner det nu. Det borde vara på måndag eller tisdag som de får träffa sin lilla flicka för första gången. Det ska bli så spännande att få träffa henne när de har kommit hem. Hon är dessutom bara en månad yngre än Moa, så de kommer säkert att ha mycket roligt ihop, även om vi flyttar lite längre bort.

Så, idag finns det mycket mycket att vara glad åt! Vårsolen har skinit hela dagen och jag har haft en underbar dag tillsammans med mina barn! Och jag är ledig imorogn och på måndag också, så vi hinner med mycket till (kolla på bil till mig, få nyckeln till vårt hus bland annat!!!).

KÄRLEK!

Mått sådär idag...

Imorse vaknade jag med jättehuvudvärk och det har inte släppt på hela dagen (glömde ju ta tablett innan jag åkte också...). Väl på jobbet kände jag mig lite konstig i magen också, så det var lite jobbigt idag. SMSade min kollega om han kunde komma in lite tidigare, tänkte jag kunde åka hem och vila lite för halv fem skulle vi till dagis på inskolningsutvärdering. Tyvärr blev M lite sen, så jag jobbade iallafall till tre. Tyckte det var en pärs att ta mig hem, huvudet värkte och jag kände mig konstig i hela kroppen. När jag satt vid Korsvägen ringde jag Christian och sa att jag skulle åka hem och vila, så han fick ta mötet på dagis själv eller skjuta upp det. När jag berättade att jag inte mådde så bra sa han bara "Slappna av nu, så farligt är det inte". När jag kom hem tog jag en huvudvärkstablett och lade mig direkt under täcket. Vaknade lite till och från när familjen kom hem första gången (från dagis) och andra gången (när de hämtat pizza) och sedan steg jag upp lite över sex. Hoppas jag ändå kan sova inatt, behöver det...

Angående Christians kommentar då. Jag har känt mig väldigt stressad på sista tiden. Men, vem skulle inte vara det av allt detta:
* vi ska flytta, det verkar som vi får nyckel i helgen men det officiella övertaget är på måndag. Vi har kollat ut och beställt ett stort badkar och 700 kg (!) kakel till badrummet. Och alla som har flyttat vet att det är hundra grejer som ska fixas (då har Christian ändå gjort det mesta hittills), plus en massa funderingar med banken, lån osv.

* jag funderar över om det funkar ekonomiskt med mitt jobb. Jag trivs jättebra och det är roligt, men jag vet inte om det ger tillräckligt med pengar.

* jag är stressad för att det är mycket jag känner att jag måste hinna med på jobbet. Måste kolla med chefen vad som eventuellt går att prioritera bort om det är mycket i butiken.

* Christian har sagt upp sig och håller på och söker nytt jobb. Det är väldigt stressande för mig att fundera på hur vi ska få ihop det med dagishämtning eftersom jag jobbar till halv sju nu och då och dessutom alltid till sju på fredagar. Då funkar det ju inte att Christian måste jobba en massa kvällar, och hur ska vi lösa det då?

* det är dags att fundera på semester. Men, jag vet inte hur/om Christian kommer att vara ledig, och jag vet inte hur länge jag har råd att vara ledig. Vet inte heller hur mycket timmar det blir eftersom den andra butiken stänger och vi får dela på timmarna. Vill ju samtidigt ha härlig underbar tid med barnen i sommar....

* sen är det ju en massa småsaker till då. Möten hit och dit, grejer som ska fixas, saker som måste göras på tid jag inte har, oro för hur man ska lösa det om någon blir sjuk osv.

* och sist men inte minst; VÅRA SAKER VÄGRAR SAMARBETA, DE HOPPA BARA INTE NER I LÅDORNA SOM ÄR STRATEGISKT PLACERADE RUNT HELA LÄGENHETEN!

Men, nu har vi ju detta:
http://lyckotjut.blogspot.com/ En underbar idé, för det är sååå viktigt att fokusera på det positiva i livet, det finns ju massor! Så här kommer lite:

* jag har ett jobb som jag trivs jättebra med!
* jag har världens bästa familj!!!! KÄRLEK!
* jag har en hobby jag är totalt fast i som verkligen får mig att komma bort lite och slappna av
* vi har köpt ett sååå fint hus som vi kommer att trivas så bra i!
* min mamma ska disputera i maj och ställer upp så att jag kan åka med och fira med henne!!

Och så mera för just denna dagen:
* jag kom hem utan att behöva spy i en papperskorg inför en massa människor som väntade på bussar och spårvagnar (eller; jag behövde inte spy alls!)
* jag fick vila så att min huvudvärk släppte
* på lördag kommer världens snällaste svärföräldrar hit och stannar ca två veckor för att hjälpa oss att renovera badrummet och flytta!
* DET ÄR VÅR!

Jag ser så fram emot att plocka upp mina scrapsaker igen och få lite ordning. Då kan jag skapa mer eftersom jag inte hela tiden behöver plocka fram och undan (fast, vissa anser att sånt ska göras iallafall). Jag skulle så vilja göra mer av denna sidan hos mig. Jag har alltid velat pyssla och göra saker men aldrig varit nöjd och tyckt att det jag gjort blivit fint. Nu gör jag det och jag slulle vilja utveckla detta. Sälja lite kort, doptavlor m.m, designa lite stämplar (fast jag anser att jag inte kan rita), scrappa till den svenska tidningen osv. Men, det finns en tid för allting.

Nu hoppas jag på lite roliga mail snart iallafall. Scrapbookingmaster 2007 ska "avgöras" i dagarna, eller, vinnarna ska meddelas. De har pris från 1-25 plats och det hade varit väldigt kul att komma med bland de 25 iallafall.  Eller få någon av mina LOs med i tidningen. Skickade även in fem LOs förra veckan, så jag hoppas någon kommer med iallafall. Närmast väntar jag på att tidningen ska komma i lådan imorgon (vissa har fått den idag) för jag har med en LO i den! :)

Sett från världsperspektiv har jag det väldigt bra, men ibland är det mycket och jag behöver gnälla ltie! Kramizzzzz

JAG ÖNSKAR....

ATT JAG HADE MERA TID! Förutom mer tid med barnen, förstås, det finns såååå mycket jag vill göra med dem, men efter att vi kommit hem och ätit middag så är det ju nästan läggdags. Men, förutom det skulle jag vilja ha tid till att glädja andra lite mer. Jag skulle vilja plocka ihop lite scrapRAKar (RAK = Random Act of Kindness, dvs en liten oväntad gåva till någon som en liten överraskning), skicka lite kort till goa kompisar, såna som mår dåligt och behöver en liten kram eller bara för att. Jag skulle vilja hinna skriva mer glada kommentarer i alla härliga bloggar, för man blir så glad över alla kommentarer man får. Men, just nu hinner jag knappt titta igenom alla bloggar och se allt nytt och fint. Men, jag gör det rätt ofta, fast jag inte tar mig tid att skriva....

ATT VÅRA SAKER SKULLE HOPPA NER I BANANLÅDORNA SOM STÅR I HALLEN! Det är väl dags att packa när det är elva dagar kvar tills man får nyckel till sitt hus??? :) Alla frågar hela tiden om vi har packat klart än.... SVARET ÄR NEJ! Sluta fråga....

ATT DET ÄR NÄSTA TORSDAG! För då får våra underbara grannar äntligen, efter såååå lång väntan, åka iväg till Kina och hämta sin söta lilla tjej! Ska bli sååå roligt att få träffa henne sen, hon är dessutom bara en månad yngre än Moa!

ATT JAG SKULLE ORKA FIXA MIN KORTSÄLJARBLOGG! Jag skulle vilja komma igång med att sälja lite kort, doptavlor och eventuellt något annat, så att jag skulle få ihop lite pengar till scrapmaterial. Jag har så mycket idéer och kommer på fler och fler när jag kollar i butikerna, men jag kan ju inte köpa allt...

Vilket helt osökt leder mig in på en totalt fullständigt jätteegoistisk materiell önskan:
ATT JAG KUNDE GÅ PÅ SCRAPMÄSSAN PÅ SVENSKA MÄSSAN! Vilket ju då hör ihop med alla nya grejer jag vill köpa, för att kunna föverkliga alla idéer som jag ändå inte har tid för....

Jag känner inte så här så jätteofta, för jag köper lite nytt då och då, och har inget behov av att hänga på trender (inte mer än att det kan vara en fin grej som jag tycker skulle passa det jag gör, men inte bara för att det är inne), men ibland vill man ju bara ha och ha!

Jag tycker att jag har det bra! Jag tänker speciellt på det när jag handlar på Maxi faktiskt. För ett tag sedan köpte jag flera gånger en ask jordgubbar, eller blåbär, till mina barn. De är svindyra, javisst, men de tycker så mycket om bär och frukt. Och då har jag tänkt på hur bra jag ändå har det som kan köpa de där svindyra gubbarna till mina barn som de så glatt glufsar i sig! Att man sen inte kan gå på en mässa och köpa en massa grejer, det är inte så viktigt.

Dessutom var jag ju på mässa för några veckor sedan och pysslade hela dagen och shoppade lite! :)

Länge sen igen!

Det är sååå mycket nu, så jag har inte direkt prioriterat bloggen. Lite har jag pysslat iallafall, även om det är en del jag inte kan visa än. Igår mailade jag iväg fem LOs till tidningen, så nu är det bara att hoppas att de kommer med!
Nu är det elva dagar tills vi får nyckeln till vårt hus! Det känns så härligt, och vi längtar verkligen efter att få bo där. Vi bestämde kakel i början på veckan, och i söndags beställde vi ett härligt stort badkar med massage! Vi har bestämt oss för att behålla bastun också, så vi kör på rubbet! :)

Nu är vi äntligen friska igen! Först fick Emil ögoninflammation, sedan Moa och så jag. Det är sååå jobbigt, kan inte fatta hur barnen tar det så bra. Kliar och rinner och irriterar! Nåja, när det var över var det dags för feber och förkylning. Men världens bästa mormor offrade sina sista semesterdagar och var hemma med barnen to och fre förra veckan! TACK!!! Vi kommer aldrig att kunna återgälda det min mamma och Christians föräldrar gör för oss, det har jag ju insett för länge sedan. Det enda sättet är nog att göra samma sak för våra barn när de blir stora. Lite Pay It Forward.

Iallafall så gjorde jag denna enkla lilla tändsticksask (fast, för att vara tändsticksask är den rätt stor!) till mamma, hon bjöd ju dessutom på middag i söndags när P-O var hos henne. Swirlstämpeln är från Magnolia, köpte den på mässan, och nallen är från Inky Wings, designad av Linda Muhr.

T?ndsticksask

Ett litet kort har jag gjort också. Har haft liquid pearl på vingarna för att piffa till dem lite.
Kort

Den här LOn gjorde jag på Magnolias pysselträff i samband med mässan för ett par veckor sedan. Det var en skiss som Karin hade gjort! Rubriken sitter på 3D kuddar.
Svamp

Denna gjorde jag också på träffen, men det var en tävling, DTskiss, på cybercropen på Scrappiz som var samma helg som träffen. Bra att bli av med lite spillbitar papper (gissa om jag har de här papprena på många grejer nu, de tar ju aldrig slut!!).
Moa solstr?le

Nu är det nog bäst att jag avslutar innan jag missar bussen och kommer för sent till jobbet.

Hoppas någon fortfarande tittar in här fast jag inte uppdaterat på länge! När vi har kommit i ordning i huset ska jag scrappa som en tok i min nya pysselhörna, så glöm mig inte! :)

Jag har blivit tagen...

av Kicki, och då funkar det så här:

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Nu kommer jag att fuska lite, eftersom jag under dagen sett att de flesta redan har detta i sina bloggar. Jag orkar inte leta efter fem personer som inte redan har gjort detta, så jag hoppar helt enkelt över det och skriver bara om mig! :)

1. Jag har aldrig rökt en vanlig cigarett i hela mitt liv! Och med det menar jag inte att jag har rökt något starkare, utan att jag "bara" har rökt cigarrer! Och det gillar jag fortfarande! Gott efter en god och trevlig middag!

2. Jag har nog lite granntelefonfobi. Jag gillar inte att ringa till myndigheter till exempel, eller såna som jag sällan ringer till.

3. När jag var lite och hjälpte pappa att rensa strömming så petade jag alltid ut ögonen på strömmingen först.

4. Jag vill alltid somna liggandes på min högra sida. Inte alltid så lätt om Moa ligger med oss, för hon vill alltid att jag ska ligga vänd mot henne.

5. Jag är som gjord för att föda barn! Mina förlossningar har varit så ovanligt normala så att de nästan inte ens platsar i en bok om att föda barn!