Dagens foto må 12 april - sö 18 april

DAGENS FOTO SÖ 18 APRIL
En tur till Hornbach och vi köpte små "staket" till grönsakslandet. Och lite jord. Tur att jag fick hjälp med att lasta ur bilen. De sliter de små...

DAGENS FOTO LÖ 17 APRIL
Hit kommer det nog att bli många resor framöver.... Min favoritbutik den här tiden på året! Idag blev det en magnolia och en klematis för bröllopspresentkortet, samt lite sponsring på backsippor, löjtnantshjärta och julros.

DAGENS FOTO FRE 16 APRIL
Alla är trötta när det är fredag. Mamman i huset sitter vid datorn en stund innan Bolibompa och fredagsmys (pappan är på fotbollsmöte). Vips när hon kollar mot soffan ligger båda barnen och sover. Och klockan var inte ens 18... Det var bara att bära dem i säng, är man så här trött behöver man sova.

DAGENS FOTO TO 15 APRIL
Es klasskompis följde med när hennes mamma hämtade lilla T som varit och lekt med lilla M. E tycker ju att tjejer inte är så mycket att ha, iallafall när mamma frågar. Men I är kul att leka med när hon kommer hit, för hon är bra på sport och på att klättra och hoppa!

DAGENS FOTO ONS 14 APRIL
Härligt trädgårdspyssel! Några lådor som jag fick efter att jag serverade hemma hos L.L en söndag. De ska målas vita och stämplas på. Sedan ska jag odla i dem på altanen.

DAGENS FOTO TI 13 APRIL
E har börjat med att han vill att jag ska ligga kvar i hans säng tills han somnat, efter att jag läst saga. Jättemysigt. Och när han har somnat ligger jag och tittar på honom (om jag nu inte somnat själv), pussar på honom och bara myser...


DAGENS FOTO MÅ 12 APRIL
Min fina familj nere vid lilla lekplatsen. E börjar bli så stor nu så han har fått gå ner själv till lekplatsen. Mamman tycker väl så där om det, men har börjar ju bli srot. Någon gång måste man släppa taget. Lite grann i taget... Vi gick iallafall ner allihop för att hämta honom och det blev en mysig stund i det fina vädret. Härligt med vår när man kan och orkar stjäla till sig sådana stunder på en vanlig måndag!

 


Dagens tanke


Dagens tanke: Mamman i affären. Jag steker plättar idag, det gillar barnen. Hm, länge sen jag åt det (vi vuxna brukar äta annat, för ajg är inte så förtjust i plättar som lunch eller middag), jag äter nog det med barnen idag. Föresten, jag steker dubbel sats, det kan ju vara gott att ha några över till kvällsmat.

Dagens verklighet: Mamman sitter ensam vid köksbordet med sin lasagne och stirrar på några överblivna plättar på en tallrik. Vad hände?

Hur kan dubbel sats plättar inte räcka längre än till en 4,5 åring och en 6,5 åring???


Jag har några LOs som jag inte fotat och visat, men det är mycket fokus på trädgård och att sova här hemma nu. Men snart kommer de!

Dagens foto må 5 april - sö 11 april

DAGENS FOTO SÖ 11 APRIL
Ibland vet man direkt vad dagens foto ska bli. Som igår, blåsipporna. Andra dagar har man inte en aning om vad dagen kommer att föra med sig. Och då kan det bli en massa slit och jobb som slutar med fruktansvärd värk i armar och handleder. Och när dagen är slut är det så självklart vilket foto det ska vara. Till bilden behövs egentligen bara ett ord: ENVIS!

DAGENS FOTO LÖ 10 APRIL
Jag har nog inte sett en blåsippa sedan jag flyttade från Åland för 12 år sedan. Men äntligen fick jag chansen att fota några. En liten söt tuva ute vid Särö Västerskog. Underbara!


DAGENS FOTO FRE 9 APRIL
Jag fick för mig att hälsa på på mitt gamla jobb, som efter brand och renovering måste vara stans fräckaste restaurang. Och jag känner knappt igen mig. Så coolt! Linnéa Art Restaurant.

DAGENS FOTO TO 8 APRIL
Ännu en symbolisk bild som får betyda Nyheter. Nyheter om tillökning i den närmsta familjen (och nej, det stod inte i tidningen utan vi fick ett samtal!).

DAGENS FOTO ONS 7 APRIL
Lyckan är stor när jag kommer hem och ser att lilla blåa Iris har vaknat av vårsolen. De är så underbart vackra dessa små blommor.

DAGENS FOTO TI 6 APRIL
M åkte till kompis A och E till kompis L, som råkar vara syskon. Jag och C var hemma ensamma och passade på att göra något vi inte gjort på flera år; vi satt i soffan och åt middag framför TVn. Busigt...

DAGENS FOTO MÅ 5 APRIL
Gäster har åkt hem och pappa är på jobbet. E och M lekte så gott tillsammans på kvällen. De är så mysiga...


Dagens foto må 29 mars-sö 4 april

DAGENS FOTO SÖ 4 APRIL
Barnens faster S väckte oss brutalt med att berätta att det droppade vatten från taket i vardagsrummet. Så det var bara för C att tillbringa hela förmiddagen uppe på vinden för att laga ventilationsröret som gått sönder. Teorin är: kondens - kall vinter - frusit - spruckit - tinat - läcker.

DAGENS FOTO LÖ 3 APRIL
Det var dags för det årliga (dock missade vi förra året) besöket till Borås Djurpark. Ett lugnt och mysigt ställe att strosa omkring på, och mycket att titta på.


DAGENS FOTO FRE 2 APRIL
Det är härligt med promenader i det vackra vårvädret! Och det är ju vår när cykel och sparkcykel kommer fram!

DAGENS FOTO TO 1 APRIL
Barnen är helt saliga när lilla kusin E kommer på besök! Och till och med E själv ger tummen upp!

DAGENS FOTO ONS 31 MARS
Barnen har fått påsklov, och golvet är fyllt av hemtaget påskpyssel. De är så söta när de ivrigt visar upp vad de har gjort på skola och dagis!


DAGENS FOTO TI 30 MARS
Det är faktiskt härligt när man har möjlighet att åka och handla och fylla kylskåpet! Den känslan gillar jag!

DAGENS FOTO MÅ 29 MARS
Denna bild får bli en symbolisk en, en symbol för det jag efter mycket om och men insett att varit mitt problem det senaste halvåret. Kontroll. Speciellt behovet av detta. In i minsta detalj.