En kakburk i år igen

Cs syster med familj fick en scrappad kakburk i julklapp i år. Så här såg den ut. Ska göra en till oss också, bara jag kommer mig för.... Tiden räcker ju inte till när hela huvudet är fullt av idéer!



Idag var hela familjen till Heden och åkte skridskor. Jag fick nya skridskor av tomten och det var MINST 15 år sedan jag åkte sist. I gymnasiet åkte jag någon gång, men sen smet jag undan för det var inte kul när jag var så dålig. Men idag var det verkligen jätteroligt! Jag tyckte det gick bra med tanke på omständigheterna, och jag tog det lugnt så jag ramlade inte en enda gång! Emil vet jag ju redan att åker jättebra, men Moa har blivit väldigt duktig hon med! Det måste de ha efter pappa iallafall!

En söööt mössa

Det började med att jag stickade en mössa till mig och då ville Moa också ha en. Så jag modifierade mönstret lite och stickade denna rosa. Om man kan se förbi hur otroligt söööt Moa är så kanske man kan se lite hur söt mössan är också.



Hon har själv valt garn till tofsen så den blev grön.

Jag ska lägga in foto på min mössa och en till Emil också, bara de är fotade.

Några änglar har flyttat in hos mig...

Jag såg såna här små änglar i en blogg och tänkte maila och fråga vad de kostar om man kunde få köpa dem. Men så insåg jag att det är hur enkelt som helst att göra dem själv, så det gjorde jag. Och det blev några stycken!

De flesta är hängen med karbinhake, men när jag började med dessa gjorde jag ett par örhängen till mig själv. Ska nog inhandla mer grejer och göra mera mera mera! Så kul och så enkelt!






Juldekorationer

Jag hade ju gärna pysslat en himla massa mer inför julen, men finns inte tid och ork så är det inte så mycket att göra. Ska nog ta semester veckan innan jul nästa år....

Jag gjorde iallafall ett hjärta att ha på vår ytterdörr. Jag klippte ner björkkvistar som jag lindade ihop och formade som ett hjärta. Kruxet var att få det att hållas i mitten, den delen ville bara sprätta upp, men jag band fast den med ståltråd i nedre delen av hjärtat. Lindade rött band runt och satte fast en bukett med torkade blommor som jag och Moa plockade när vi var ute och letade grejer att dekorera med. Om man bara tittar så finns det en massa fint ute i naturen som man kan använda.


Här har jag använt mer av det vi hittade. Lite löv, lingonris, pinnar, mossa, nypon m.m. Det tog ett tag innan jag kom på vad jag skulle lägga grejerna i, men sen hittade jag rabarberbladen jag gjorde i betong i somras och det blev ju jättefint!


Och ja, snön är äkta!

Man ska ta allt till vara

Först en LO om när Moa fick nya fina kläder av mormor. Det första hon gjorde var att ta på sig gummistövlar och gå ut och plaska i vattenpölen på gården. Gillar att fotot är taget bakifrån, är rikgtigt nöjd med detta. Stämplade på akrylfärg och det flöt ut så motivet blev suddigt, men jag orkar inte göra om.




En snabb enkel LO med blandade foton från de traditionella pepparkaks- och lussebullebaken.


Det här är min senaste LO. Handlade på Åhlens och på papperskassen jag fick var det så fina flickor som gjorde olika grejer. Klippte ut dem och sparade och här har jag använt den första. Hon håller i en penna och skriver rubriken på min LO.

Mera bröllop!

Här kommer tre bröllopsLOs till. Den första är på mig och min världens bästa brudtärna!


Här har vi en LO som blev en julklapp till min mamma. Såg när jag lade in bilden att den är suddig, men tomten har ju redan lämnat klappen, så det får duga med ett suddigt foto.


Och så en bröllopsLO till, en julklapp till svärföräldrarna.

BröllopsLO nr 2

Jag ritade bollar på ett vitt papper och klippte ut dem. Inne i mallen jag då fick duttade jag med orange stämpelfärg (eller distressrefill, minns ej riktigt) och stämplade olika motiv. Enkel LO, men jag gillar den. Så kul att scrappa bröllop i orange och grönt!


Missa inte denna!

Råkade snubbla över årets sötaste julkalender! Underbart med sådana människor som kommer på sånt här:
http://elsasjulkalender2009.blogspot.com/

Titta in på den!

Snälla tomten...

Tiden är för knapp, jag hinner inte pyssla
hela min dag upptas av en annan syssla
Snälla ge mig ännu mera tid
så får min pyssellängtan lite frid....

Ja, just nu har jag ett stort behov av att pyssla, men det finns inte riktigt tid för det. Kvällarna bara rinner iväg, och helt plötsligt är det dags att vakna och gå och lägga sig (ja, jag somnar ofta då jag lägger barnen...). 

Tänk så mycket jag hade kunnai knåpa ihop, jag har sååå många idéer. Idag råkade jag slinka in på pärlaffären på Linnegatan och satsade hela 23:- på några små delar som på några minuter blev ett par änglaörhängen. Ska fota dem och visa sedan. Hur enkelt och fint som helst. Funderar på att snabbt inhandla material till några till och ge till alla änglar som tar hand om barnen på dagarna när vi jobbar. Tror det skulle vara en uppskattad liten julklapp.

I söndags var jag och jobbade på en privat middag, och fick med mig två vinlådor i trä, som såklart ska målas och stämplas till sommaren. Vet inte vad jag ska ha i dem, men på den ena ska det iallafall stå trädgårdslycka. Sånt skulle jag vilja göra mer av, har flera idéer på grejer som man kan göra själv istället för att betala dyrt i affären.

Irrade mig även in i en helt underbar garnaffär igår. När det blir kallt blir jag alltid sugen på att sticka, så jag har letat upp lite mönster och nu ska jag lära mig sticka något lite roligare än bara sjalar och halsdukar.  Hannas garn hade en liten reabutik tvärs över torget från den vanliga butiken vid Axel Dahlströms Torg och där fanns det ju fina grejer! Hoppas jag hinner dit en sväng till innan rean är slut. Underbara garner för 25:- st. Även i vanliga butiken fanns det fina saker. Jag gillar ju orange och jag hittade ett sååå fint garn med lite glitter  i och lite inslag av andra färger. Sugen på att köpa det för man blir så glad av den granna färgen! Måste bunkra upp med stickor i olika storlekar också så att jag kan sticka det jag vill.

Så jag hade lätt kunnat bli pensionär nu, jag hade inte haft problem att sysselsätta mig. Tänk att kunna styra sina dagar som man vill och bara göra sånt man mår bra av!

Snälla tomten om du har
någon önskning till mig kvar
ge mig gärna då en lott med vinst
så jag vinner en miljon minst

Ja, för om man bara ska kunna kliva in i pysselrummet och göra det man vill, så vill man ju ha grejer att skapa med! Men, jag handlar inte i överflöd, utan använder det jag har. Ändå finns det ju en liten längtan att bara kunna gå och plocka ihop det man ser som är fint...

Man kan ju göra mycket fint av det man hittar också! Ska fota det fina hjärtat som jag har gjort till vår ytterdörr. Jag klippte björkkvistar ute i trädgården som jag böjde och satte ihop till ett hjärta med ståltråd. Band fast en liten bukett torkade växter som jag och M hittade när vi var ut i naturen och letade i lördags. Lindade ett fint rött bans runt som jag hade hemma och avslutade med en fin rosett. Blev riktigt nöjd, och den kostade inget! Bandet är nog en avskriven inventarie redan...

Rara tomten, vill bara säga att
jag redan fått den största skatt
På min familj jag nu såklart tänker
De som mig glädje och lycka skänker