Lite pyssel också kanske!

Det är inte så mycket pyssel här i bloggen just nu, så det är väl dags för ett sådant inlägg också.

Här är en enkel LO om att M gillar kallt. Hon tar alltid av sig kläderna inne och här hänger hennes vantar på en gren när vi var ute i skogen mitt i vintern och byggde koja.


Emil i pulkbacken. Jag och barnen fick en massa frimärken av mamma så jag ville göra något med dem. Tyckte det blev fint i hörnet med lite vintriga frimärksmotiv. Dock var det lite kalt till höger om dem så i den kanten har jag limmat fast en egenritad trädgren i svart. Blev genast mycket bättre balans i LOn. Orkade inte fota om den med kvisten....


Detta är en LO som jag började på för lääänge sen och jag trodde aldrig att jag skulle kunna bli nöjd med den. Men, jag stämplade lite, ritade lite, skrev texten och limmade rubriken och vips så var jag jättenöjd!


Här är en LO till Inkywings 10års crop. Man måste använda minst en stämpel från Inkywings (den söta lilla fjärilen i två storlekar) och just denna tävlingen gick ut på att det skulle vara en lista med 10 saker. Jag listade 10 underbara stunder att minnas, varav en är den på fotot. En vacker dag på stranden i Särö Västerskog.


Vår lilla isprincessa som tyckte det var kul att åka skridskor, men minst lika kul att ramla emellanåt.

Dagens foto 22-27 februari

DAGENS FOTO LÖ 27 FEBRUARI
Ännu mera på boktemat. Barnen hade varsin kompis här idag, så jag passade på att sitta och läsa i soffan. Läste "Mot alla odds" som jag köpte på Maxi igår. Otroligt gripande bok om en familj som förlorar tre av fyra barn i plötslig spädbarnsdöd. Efter tredje dödsfallet blir mamman misstänkt, anklagad och dömd för mord. Oskyldigt dömd för mord. Det kommer tårar när man läser den här boken.


DAGENS FOTO FRE 26 FEBRUARI
Eftersom Frölundaborg var stängt torsdag och fredag var jag på Tegel istället. Skönt att kunna känna gemenskap på jobbet och ha folk att prata med. Jag är van att ha många arbetskamrater och nu har jag inte det. Saknar det...


DAGENS FOTO TO 25 FEBRUARI
Varje år är detta en favorit hos mig! Bokrean! Den verkar tydligen vara på väg utför, men inte för mig. Jag minns när jag var liten på Åland och jag gick in på Lisco och köpte böcker på rean (oftast var det nog en djurbok). Det är så härligt att komma hem med nya böcker. Förra året stod jag och höll i böcker, men lade tillbaka dem för jag tyckte inte att jag hade råd. I år är det inte så. Och i år känns det mycket bättre!

DAGENS FOTO ONS 24 FEBRUARI
Ibland händer det saker! Som att någon kommer in på ens jobb lite över två och säger att det är stängt nu. På grund av för mycket snö på tajet, så det föreligger en rasrisk. Där ser man!


DAGENS FOTO TI 23 FEBRUARI
Detta får bli en liten symbol för vad jag försöker göra detta året. Ta vara på diamanterna i den, ibland stora, högen av grus.

DAGENS FOTO MÅ 22 FEBRUARI
Det har blivit en jättevall vid gången till vår trappa av all snöskottning, så jag tänkte att man ju får göra något fint av detta. Så jag gjorde små hål i vallen, satte i ett värmeljus i varje hål och tände. Här har redan ett par slocknat, och det gick väl lite sådär för ljusen åkte ner i snön när de blev varma. Men det var väldigt fint ett tag. Lite små grejer för att liva upp en mörk kväll.


Prima has a BIG SECRET...

So, my first blog post in English, hope it´s worth it....

LOOK AT THIS!
http://prima.typepad.com/prima/

They have a secret... Just look at their pictures and all the wonderful products. And take a look at what you can win if you post a comment about it in your own blog!


Ett litet recept

Jag tänkte ju försöka vara lite duktig husmor detta året och jag börjar bli lite kaxig i köket faktiskt. Nu är det ett antal år sedan jag började laga mat, så lite vana har jag numera, men nu tycker jag att jag lagar riktigt god mat. Förra veckan lagade jag en fisksoppa för första gången i mitt liv, och den blev så grymt god! Jag har förlagt lappen med ingredienserna, så det är völ bäst att försöka skriva ner det nu medan de flesta finns kvar i minnet. Jag tog upp kokboken, slog upp en sida med två recept på soppa, blandade lite fgrån båda och lade till lite själv. Perfekt!

Sånt som mängder sysslar jag inte med, jag häller i lite på en höft, smakar av och häller i mer.

Så här gjorde jag:

Hackad lök
Hackad vitlök
Olja

Fräs i en kastrull
Pudra över lite vetemjöl och häll på vatten och fiskfond
Låt koka upp

Tärna morot, potatis, palsternacka (andra rotfrukter om man vill) och lägg i det kokande vattnet
OBS! Tänk på storleken på bitarna samt på att olika rotfrukter har olika koktid

Tärna några tomater och lägg i soppan
Häll i ett par dl Becel matlagnings "vad det nu heter" (inte grädde iallafall!)

Krydda med:
Salt
Vitpeppar
Saffran
Muscotnöt
Oregano
Basilika

Skär valfri fisk (jag använde lax) i tärningar och lägg i soppan
Koka tills fisken är klar

Servera gärna med lite aioli och krutonger. Det gjorde inte jag, för det fanns inte hemma i skåpet, men det är mums till!

Jag tror det var allt jag hade i! Det roliga är när man slänger i lite av varje som man har hemma och det bara blir så gott!


I helgen fick jag för mig att baka scones igen. Det är så kul för barnen blir som tokiga! "Baka många" sa Emil direkt. Moa surade ihop vid kvällsmaten idag för att det inte fanns mammas bröd. Jag uppskattar verkligen detta, att de gillar sånt hemlagat. I dessa tider med alla halv- och helfabrikat vill jag ge mina barn riktig mat och bra värderingar. Jag vill att de ska prata om "mammas köttbullar" och mena mina, inte Mamma Scans!

Jag önskar bara att det fanns mer tid att göra sånt, men orken räcker inte riktigt till, speciellt inte i veckorna. Jag har en massa pysselidéer och sånt som jag skulle vilja förverkliga, men jag har knappt pysslat alls på flera veckor. Jag bara sover på kvällarna, eller hänger framför TVn. Men men, det kanske blir lättare när det blir ljusare på dagarna och våren kommer.

Nu räcker det!

Jag tycker det är kul att barnen äntligen får uppleva en riktig vinter. Det är lite kul att man snart inte ser något när man går i vår gång ut till bilarna. Det är jättekul att barnen har världens finaste snöiglookoja på altanen. MEN, det är inte kul när Ms dagis och Frölundaborg stänger för att det är rasrisk med all snö på taket. Nu räcker det!

Dagens foto 15-21 februari

DAGENS FOTO SÖ 21 FEBRUARI
Mycket snö på marken = mycket snö på taket. C och J var upp på taket på lördagen och skottade ner så mycket de kunde, och en stooor hög hamnade utanför Es rum. Hårt packad snö i stor hög = utmärkt tillfälle att göra stans största snökoja. Grymt bra koja! Förmodligen en "once-in-a-lifetime-koja" erftersom vi planerar bo kvar i denna delen av landet.


DAGENS FOTO LÖ 20 FEBRUARI
Oj, från den här dagen har jag många fina foton. Snöoväder hela fredagen och natten till lördagen, ingen ut med bilarna. Det var MYYYCKET snö ute. Jag och C mådde mycket bättre så vi var ute i 2 timmar innan uppfarten var skottad. Inte klokt.
Bilden: Någonstans här finns TVÅ bilar...

DAGENS FOTO FRE 19 FEBRUARI
Även sjuk blev det ett dagens foto. Kudden betyder att jag sov hela dagen. Trodde aldrig att man kunde bli så slut när man "bara" kräktes ordentligt en gång, men shit så trött jag var. Jag och maken låg och sov i princip hela dagen. Lite före kl 18 skulle jag bara vila lite och kolla klart på Top Chef på sovrumsTVn och sedan kolla på Let´s Dance kl 20. Vaknade 23.13....

DAGENS FOTO TO 18 FEBRUARI
Konstig i magen hela dagen och på kvällen låg E och jag i vår säng och kräktes. Stackars liten, om man bara kunde ta över sånt skit så de skulle slippa det.


DAGENS FOTO ONS 17 FEBRUARI
Salladsbuffén på jobbet som jag är helt ansvarig för (även om jag inte gör allt själv varje dag) och just nu väldigt stolt över. Fått mycket beröm, det är mycket olika grejer på den och mycket nyttigt. Inga feta blandningar utan rena färska varor.

DAGENS FOTO TI 16 FEBRUARI
Säg nej min mun så får du socker. Ta hand om dig själv...


DAGENS FOTO MÅ 15 FEBRUARI
Slutsats: man blir lite piggare om man går och lägger sig tidigare. Ta hand om dig själv!

 


Dagens foto 8-14 februari

DAGENS FOTO SÖ 14 FEBRUARI
Lilla sötisen var magsjuk och kräktes hela dagen. Som tur är blev det inte alls så illa som förra året, utan hon sov bort det mesta. Men asche fick sig en ofrivillig dusch och fick ta ett bad. En i taget och sen blev det tork på Ms element.


DAGENS FOTO LÖ 13 FEBRUARI
Den här dagen var det städning som gällde! Till och med badkaret fick sig en rejäl omgång.


DAGENS FOTO FRE 12 FEBRUARI
Högt uppe i skåpet ligger den. Asken. Med det goda. Fazerz praliner med blåbär. Fruktansvärt goda. Och min hemlighet. Jag smyger. En nu och då. Försöker att inte prassla med pappret. Så att ingen ska veta... För jag vill inte dela med mig...


DAGENS FOTO TO 11 FEBRUARI
Första rätten vi lagade var tacos. Och oj vad sugen jag blev på det nu, för det är grymt gott! Det var E som ville ha det på menyn.


DAGENS FOTO ONS 10 FEBRUARI
Jag vill att barnen ska lära sig mera om mat och bli intresserade av mat, så vi satt tillsammans och sa maträtter vi vill ha till middag. Så får de vara med och bestämma mer och då de och jag har orken ska de få vara med mer och laga mat också.


DAGENS FOTO TI 9 FEBRUARI
Vi har en kille som gillar att sitta och pyssla, måla, dega och liknande saker. När han var liten kunde han sitta hur länge som helst och koncentrera sig. Här bakade de kakor som bara den, som jag sedan fick köpa i deras café!

DAGENS FOTO MÅ 8 FEBRUARI
M ville att jag skulle rita hjärtan till henne, som hon sedan målade. En liten tjej, så full av kärlek och gosighet!

 


Dagens foto 1-7 februari

DAGENS FOTO SÖ 7 FEBRUARI
Vi var och bowlade hela familjen. Det var roligt. Barnen orkade inte bowla två hela serier, men de var på gott humör och kämpade på bra. M spärrade helt själv och E slog en strike!


DAGENS FOTO LÖ 6 FEBRUARI
Vi pysslar här hemma! På ett ganska stort och roligt projekt! Mycket entusiasm visas och många nya idéer föds! Kreativiteten flödar! Me like!


DAGENS FOTO FRE 5 FEBRUARI
En bukett väntade på mig när jag ännu en fredag åkte till Tegel och hämtade grejer som jag sedan körde till Campus, som jag nyss hade åkt ifrån.


DAGENS FOTO TO 4 FEBRUARI
Det är lite jobbigt med bilar och sånt i all snö, men jag gillar vintern! Det är vackert och barnen har roligt! Idag var vi ute när vi kom hem, barnen skidade och vi byggde på en koja. Egentligen borde jag ha tagit ett kort på Moas fot när vi kom in och tog av oss (hpon var ute på dagis när jag hämtade). Hon hade nämligen inga strumpor på sig i skorna!


DAGENS FOTO ONS 3 FEBRUARI
Denna lilla söta snölykta väntade på mig när jag kom hen från jobbet. Mamma var barnvakt för att Moa kräktes morgonen dagen innan, och de var ute och gjorde denna. Det är såna här små grejer som får mig att vilja ta dessa, inte alltid så kvalitativt bra, foton. För att minnas små viktiga saker. Redan efter bara en månad är det kul att titta tillbaka på de foton jag tagit. Jag vill dessutom att varje foto ska symbolisera något, något som var viktigt och betydde något just den dagen.

DAGENS FOTO TI 2 FEBRUARI
Det blev ett sent foto och det kommer nog många fler på samma tema, men är det vinter så är det!


DAGENS FOTO MÅ 1 FEBRUARI
Efter middagen gjorde jag smoothie. Barnen älskar det, så det blir ganska ofta numera. Den här gången blev E rätt upprörd, för jag gjorde för lite. Mixa bara vaniljyoghurt, jordgubbar och banan. Vill man kan man ha i någon frukt till. Absolut inget socker, det finns det ingen anledning till!


Dagens foto 25-31 januari

Jag ligger lite efter i dokumentationen, men här kommer en hel hög med dagens foton!

DAGENS FOTO SÖ 31 JANUARI
En kille som gillar hockey! Det var ingen träning så han och pappa skulle gå ner till isen på fotbollsplanen, men det gick inte att åka på den.


DAGENS FOTO LÖ 30 JANUARI
Ibland måste man jobba lördag om man inte hittar någon annan som kan göra det. Då är det trevligt att ha en liten tjej med sig att prata med. Hon ville hellre jobba med mamma än åka på brorsans fotbollsträning. Pebben i Frölunda sa att hon gjorde ett bra jobb. Då blir man lite stolt om man är 4 år...


DAGENS FOTO FRE 29 JANUARI
Den här tiden vill man inte komma hem när det är fredag.... Det finns människor som känner ansvar och tar på sig att lösa saker, packa saker, hämta saker och köra saker. Jag är en...


DAGENS FOTO TO 28 JANUARI
När man vill mumsa på något gott på kvällen är det frukt som gäller här hos oss. Och barnen är väldigt förtjusta i både frukt och grönsaker, och det är något jag är otroligt stolt över!


DAGENS FOTO ONS 27 JANUARI
Japp, när man själv är med på foto är det lika bra att ta ett där man är snygg! Det snöade hela dagen så det var bara att börja skotta när jag kom hem! Blöt snö var det, och maskaran är inte vattenfast... Tur att man är gift redan...


DAGENS FOTO TI 26 JANUARI
Så här kände vi oss allihop, jag E och M! Trötta och griniga!

DAGENS FOTO MÅ 25 JANUARI
Då var barnen och jag till biblioteket. Det gillar jag! Jag är praktiskt taget uppvuxen på Hammarlands Bibliotek (tacksam att jag hade en pappa som körde två vändor varje må och to kväll, dit när biblioteket öppnade och hämtade mig när det stängde) och vill att barnen ska bli välbekanta med böcker också.


Ett nytt försök hos Scrapgalen!



Hos
www.scrapgalen.se firar de sin nya förbättrade webbutik med en stor fion bloggcandy. Jag vann inget förut så jag testar igen med denna! Det finns mycket fint här så håll en tumme eller två för mig!

Bloggcandy



Jag måste ju ta chansen att vara med! Svensk Scrapbooking har en jätteutlottning på sin hemsida, det är just nu 50 olika priser i utlottningen! Hade varit kul att vinna en liten stämpel eller en fin dekoration eller något annat roligt! Gå in och kolla själv på
www.svenskscrapbooking.se !