Tror inte jag visat detta

Det är ett "grattis till pojken" kort, som jag faktiskt aldrig fick iväg på posten.... *skäms* Så det får väl ligga i samlingen tills det kommer en ny pojke att ge det till. Har varit på ett jättefint dop idag, och till den lille pojken gjorde jag en doptavla och ett kort som kommer att dyka upp inom kort.


Jag vill vinna!

Hos http://tesapysslar.blogg.se/ kan man vinna detta armband, men man får själv välja vad det ska stå på hjärtat. Jag vill gärna vinna, tack!


Längtar till...



Ja, Paris förstås! Vi åker dit på bröllopsresa den 11:e oktober. Ska bo på Hotel Eden, låter ju som paradiset! :)
Jag har läst igenom en Parisreseguide jag köpte, och det finns ju sååå mycket att göra där! Förutom det vanliga då, alla sevärdheter, så är det ju en guldgruva för oss matintresserade. Verkar som det finns små butiker och marknader överallt med olika sorters delikatesser! Jag ska äta ost så det står ut genom öronen! Ser så fram emot att promenera omkring och se och uppleva allt, stanna till och ta en fika eller ett glas vin när benen inte orkar mer. Ta det i vår egen takt.

Redan när C bokade resan bokade han en kvällstur med båt på Seine. Måndag kväll är reserverad för detta. Paris By Night!

Alldeles nyss var jag in på nätet och bokade in oss på Moulin Rouge på onsdagkvällen. Kostar en rejäl slant, men vi tog med middag, champagne och så showen då. Tror det kommer att bli en speciell upplevelse, och då är det värt pengarna. Vi ska ju bara gifta oss och åka på bröllopsresa en gång!

Jag längtar sååå. Det ska bli så härligt med bröllop och att få åka iväg. Hoppas det blir riktigt vackert höstväder med så där frisk och hög luft!

Hjälp mig hålla tummarna....

Endast tomten är vaken...

Nej, jag har inte börjat julpyssla än! :) Men klockan är nio, det är fredag kväll och alla sover utom jag. Enda orsaken är nog att jag somnade med barnen i vår säng igår kväll när C jobbade, vaknade 22.40, stängde av datorn och gick och lade mig igen. Så jag har nog varit piggare än på läänge idag!

Jag är jättesugen på att pyssla, men har svårt att komma igång. Dessutom somnar jag med barnen varje kväll, och då blir det inte så mycket tid över. Bara jag vänjer mig vid att stiga upp tidigt på morgnarna igen så kommer det nog.

Det har kommit tillökning i släkten! En liten söööt Emma! Sötaste människan som är bebis just nu (räknar man alla som varit bebisar också, så hamnar hon ju tyvärr "bara" på tredje plats). Ska bli kul att se henne på riktigt.
Moa skulle måla på dagis i onsdags och stod länge och tittade på raden med förkläden innan hon sa att det inte fanns något. "De är för små" sa hon. Fröken visade henne men Moa sade: "jag är faktiskt stor, jag är kusin nu!" Hon är väldigt stolt över att vara kusin! Tror hon kommer att älska att se lilla Emma, men vi får se hur hon tar att hennes älskade mamma håller i en bebis...

Ljuva sommartid...

Hur många är det som inte har gjort sådana här "näsor"? För Moa var det en ny och jätterolig upplevelse. Speciellt då vi gick iväg till pappa som spelade tennis, och låtsades att vi inte alls hade något på näsorna! Busigt!


Emil gick på simskola! Det var inte lätt att få honom att INTE hoppa i vattnet innan simskolan började. Tala om att han ser ut som en kalv som kommer ut på grönbete första gången! En härlig sommarbild. Har några att välja mellan, tänkte förstora en del, ta lite med sandpapper på kanten och limma fast på canvas. Enkel och billig canvastavla!

Vilka hade du köpt?

Hittade dessa fina clear stamps:

My Rose



Paris


Infinity


Dance


Vill ju ha alla dessa, Prima Marketing gör fina grejer! Vilka/vilken hade du köpt? Behöver ju inte alla, för de är ju inte helt olika i stil direkt, men har svårt att bestämma mig. Tänk så mycket fint man kunde göra med dessa!

Mera billiga blommor!

Shoppade lite mer idag, så nu har jag kompletterat med lite fler färger i mitt lager. Och tro mig, där jag hittade dessa finns mååånga fler. Ingen vill ha ljusmanchetter 2009! Jippi!


Ännu en stil liftarLO kommer snart här i bloggen!

Vems stil har jag liftat?

När man surfar runt i olika bloggar så har ju de flesta en speciell stil som kännetecknar det de gör. För att försöka variera mig själv lite, och testa lite annat, så bestämde jag mig för att försöka lifta några olika scrapstilar. Och nu tänkte jag kolla om DU vet vems stil jag har försökt härma! Skriv gärna en kommentar och gissa!

Nr 1:
Jag tyckte att jag lyckades rätt bra med stilen, men färgerna stämmer nog inte så bra med den här tjejen. Hon gör såå fina, rena LOs.


Nr 2:
Här har vi en tjej som verkligen har en annan stil än jag. Hon använder helt andra papper än jag har i min mapp, och jag tänker nog försöka lifta henne fler gånger, för jag gillar hennes stil.


Jag har en till på gång, men den tjejen är svåår att lifta. Måste nog fundera lite på den. Har alltid gillat hennes stil, med många underbara detaljer, men jag vet inte alls hur jag ska få till det själv.

Lite extra tid att scrappa idag

Så jag tänkte passa på att scrappa lite snabba enkla LOs, och här är den första. En underbar liten tjej som har somnat på skinnet på golvet. Länge sen...


Sen kom jag på en annan idé, som kan göra att det inte blir så snabbt och enkelt längre. Men, mer om den i nästa inlägg!

Stooor tävling!


Nu pågår en tävling hos
Julia Berg där du kan vinna en goodiebag fylld med en massa roliga saker! Reglerna är enkla, var med och tävla du med, tryck HÄRSponsorer för tävlingen är: Pärlsmycken, Bambubutiken, Happystore, Glamouren, Wishdesign, Blingit, Beautifulme, Karin Herzog, Girlstuff, Design Atenga, Frozza, Pay less 4 qualityPuss, Bemi Smycken, Smyckespecialisten.


Man måste ju ta chansen att vara med iallafall, annars vinner man helt säkert inte! Detta låter ju jättekul, så jag vill gääärna vinna! Kika in du med!

Bokmärken

Jag har gjort två bokmärken också, med den fina stämpeln med karaff och glas.

Många inlägg idag!

Ja, så blir det, men jag har varit så slarvig med att uppdatera och nu har jag ju gjort lite grann att visa. Lovar att jag ska bättra mig, ser på statistiken att det iallafall är några som tittar in fortfarande, och det är jag jätteglad för!

Först två foton som jag gillar jättemycket! Men så är ju objekten två personer som jag älskar mest i världen också!!!! Min lilla E som har blivit så stor helt plötsligt. En riktig snygging är han också! *love*


Och så lilla M, som inte alls brukar posera så här fint, utan hon hoppar omkring och skuttar och dansar och sjunger. Så underbar, kärleksfull och full av livsglädje. Man måste bara se förbi hennes otroligt dåliga humör som hon visar rätt ofta nu, när hon är i trotsåldern. Hon är världens finaste....


Och så en doptavla som jag gjorde på beställning till E. Jättekul att frossa i färger! Efternamnet är övertäckt, men det finns där! Tanken är att de ska sätta in ett foto i den lilla ramen.

Jag blev kär idag...

Vi var och köpte vigselring idag. Känslan när man hittar Det man söker med stort D är verkligen häftig. Jag ville ha en enkel ring, utan stenar, men gärna med något graverat mönster. Hittade en som kändes okej, som jag kunde tänka mig. Jag var nöjd att jag hade hittat den stil jag ville ha, även om kanske just den ringen inte var Den ringen. Tjejen i butiken ville visa några ringar från Engelbert som var på rea, 50 %. När vi kom till den montern och jag tittade på dem kände jag direkt att det inte var den stilen jag ville ha. Hon tog iallafall fram en som hade en rad med diamanter, lite böjd som ett v utanför själva ringen. Jag ville vara snäll kund så jag provade den, fast jag inte gillar diamanter på rad så där (att diamanter är kvinnans bästa vän stämmer inte på mig). Först höll jag på att sätta på den fel väg, men hon förklarade att själva v:et ska gå över förlovningsringen så att de liksom hakas ihop och ser ut som en ring. Så jag satte på den.

Och det var Den ringen! Den var helt klockren på mitt finger, till och med storleken var exakt. Jag ville inte ta av den. Jag kände att den var lite dyrare än jag hade tänkt mig, men jag kände också att det inte skulle vara någon idé att titta i någon annan affär, jag hade ju hittat min ring. Och min blivande man sa "jag ser på dig att det är den du vill ha", så den är min nu!

Vi lämnade in våra förlovningsringar för att putsa upp den och gravera i C:s, men innan hon tog dem var jag tvungen att pröva mina ringar ihop igen. Underbart! Lääängtar tills jag får ha den på mig....

En dålig loppis...

..var det på Heden i lördags. Hittade bara tygblommor vid två bord, men jag köpte alla de hade. Så här blev skörden. Jag kollade inte så noga på dem när jag handlade, men jag är nöjd med resultatet. Har lite fler loppisar inplanerade och då tror jag att jag kommer att hitta mer.


Jag köpte även en stor tjock gammal (från 1875) predikbok, de sidorna blir fina att ha på vintagealster. Känns lite sådär bara att riva sönder något så gammalt och kyrkligt, men det går väl över när jag använt några sidor! :)

Idag hände även något annat, men det kräver ett separat inlägg...

En tavla eller fyra små

Här har jag mera distressat, embossat och stämplat. Jag har gjort fyra tavlor, som står för det viktiga i livet; familj, hemma, kärlek och vänner. Jag funderade på att montera dem på fyra små canvastavlor, men jag tror jag ska leta efter en stor istället och sätta dem på samma.

Så här ser tavlorna ut:








Den gröna var den första jag gjorde och det är den jag är minst nöjd med, men den får vara så nu. Orkar inte göra en ny. Så här ser de iallafall ut ihop. Blev väldigt nöjd med dem. Tror jag ska göra fyra mindre och montera på en canvas och ha som gå bort present. När det blir åtta-nio dagar på en vecka, så jag har tid....

Jag har gjort en LO idag

Jag har de senaste dagarna pysslat lite med egna distressade papper, stämplar och embossing, och då fick jag för mig att använda detta även på en LO. Först lite detaljbilder:

Här har jag använt loppisfynd - blommor. På den undre stämplade jag med textstämpel för att piffa till den lite. De små cirklarna man ser lite ovanför och under är gjort med cat eye dyna. Jag stansade ut lite olika cirklar med min cuttlebug och sedan använde jag pappret som schablon och duttade med chestnut roan färgen.


Jag gjorde en liknande sån här ruta till ett kort och då kom jag på att jag nog ville ha en till LOn med. Distressat, embossat, stämplat. På grejerna jag visar idag har jag använt många olika favoritstämplar: från Pysselmyran, Stämpelboden, Hobby och Hantverk, Tingtura, Forma Hantverk osv. Stämplar man kan använda till mycket...


Ännu en egen ruta. Gillar verkligen stilen på dessa stämplar från Stämpelboden. Är så glad att jag köpte det kitet. Hoppas de gör fler liknande...


Under fotot ser man ett gulnat gammalt blad. Det är från en predikbok jag köpte på loppis i lördags. Den är från 1875, så tala om att det är gamla grejer man river sönder...