Dagens foto må 14 juni-sö 20 juni

DAGENS FOTO SÖ 20 JUNI
Finns det något finare än en liten blombukett plockad av barnahänder? Detta är sommar! Kärlek och omtanke!


DAGENS FOTO LÖ 19 JUNI
Ja, kronprinsessan Viktoria gifte sig med sin Daniel och det upptog hela vår eftermiddag och kväll. En ännu viktigare händelse var dock att vi var till Liseberg! Det är ju alltid roligt, och idag var barnen på jättebra humör (även om vissa förluster svider i en liten vinnarskalle). Emil vann en pingvin på Kramhjulet, Moa vann helt själv en liten hund på ett ställe där man skulle rulla små bollar i hål och då åkte ett lok på en bana, Christian lyckades vinna två mjukisfåglar på Fågelholken (det var svettigt andra gången, men han hade sekunderna på sin sida) och jag vann såklart Tankracet! Dessutom vann jag och Moa vår femkamp mot både C + E och farmor + farfar. Det var kul att Moa fick vinna lite också, och dessutom ibland helt på egen hand. Som minst i familjen blir hon ju oftast sist, och det är inte alltid så kul.


DAGENS FOTO FRE 18 JUNI
Det första jag såg när jag kom hem från jobbet var min familj som lurpassade på mig med vattenballonger bakom buxbomsbusken (ja, jag förtjänade det, och det var inte oväntat). Först försökte jag lura dem genom att smälla i bildörren men inte kliva ut. Lite små huvuden kikade fram bakom busken, men ingen gick på den lätte. Sen tänkte jag bara rusa! Kastade upp dörren och skenade iväg med sikte på baksidan av huset (där kanske dörren till köket var öppen). Men, jag hade världens sämsta skor att springa i på mig och halkade på plattorna mellan huset och forden och ramlade pladask i marken. AJ! C kom och frågade hur det gick och hjälpte mig upp medan barnen tittade på. Ms kommentar till det hela var "får vi inte kasta på mamma nu?"


DAGENS FOTO TO 17 JUNI
Barnen har hittat vattenballongerna jag köpte för ett tag sedan. Här har vi fyllt några och sitter bakom busken och väntar på att pappa ska komma hem från jobbet (visst var det en fyra och en sexåringsidé, inte alls min...). Senare hade vi farfar att gömma ballonger i trädgården och så sprang vi alla ut och letade och kastade på varandra! Hur kul som helst!


DAGENS FOTO ONS 16 JUNI
Efter två timmar hos frissan ser jag nu ut såhär! Det blev en rejäl klippning och folieslingor i tre olika färger.Jag vågar inte nämna hur många år det är sen jag sist var till Camilla på Salong Nova, så jag tyckte jag kunde unna mig det nu. Och det känns jätteskönt att ha så kort hår och kunna ha det utsläppt utan att det irriterar! Foto taget av Moa!


DAGENS FOTO TI 15 JUNI
Jag och barnen badade och sen ville de ha hårgelé i håret. Bara för att göra lite roligt frisyrer!


DAGENS FOTO MÅ 14 JUNI
Veckan då farmor och farfar var här blev det väldigt mycket promenader på kvällarna, riktigt skönt att komma ut lite. Barnen var på och jagade ut oss varje kväll, så jag hoppas de fortsätter med det!

Ett kort med foto

Jag tar ju en hel foton på mina blommor och nu har jag fått för mig att göra kort med dem. Jag har inte gjort ett enda kort på säkert snart ett år, vet inte varför men det har bara inte blivit av. Men min moster har fyllt 70 och mamma bad mig om ett kort så jag slängde ihop ett snabbt en kväll. Och blev väldigt nöjd faktiskt! Fotot gör ju en hel del på kortet, så resten bara gav sig självt.

Jag gjorde kortet rätt sent på kvällen så kvaliteten på fotot är inte så bra. Men men.


Jag har en himla massa pysselidéer och skriver ut foton i massor frän minneskortet, men det blir liksom ingen tid till pyssel. Det är så mycket annat som tar min tid, trädgården först och främst (ja, efter självklara ettan på topplistan; barnen!). Jag vill gärna njuta av den så mycket som möjligt nu när det är sommar. Fasar redan för mörka kalla blomlösa dagar. Huh!

Dagens foto må 7 juni-sö 13 juni

DAGENS FOTO SÖ 13 JUNI
Idag kom farmor och farfar! JAg satt ute och stämplade på den andra blomlådan och barnen ritade med utekritor. Emil ville ha lite hjälp att bokstavera och detta skrev han. Undrar om det kändes välkomnande?


DAGENS FOTO LÖ 12 JUNI
Idag var det städning på schemat!


DAGENS FOTO FRE 11 JUNI
Nu ser det ut som bilden på soffbordet igen, men det är det inte. Nu är det köksbordet! Medan jag pratade ganska länge i telefon med mamma kom barnen på att de skulle kolla på sina doppresenter (det är ju inte ofta man gör det). Så de plockade fram ALLT, ut ur papper och askar. Roligt hade de, och kul var det att titta på grejerna. Senare på kvällen hade de inte tid att röja soffbordet för fredagsmys, för de var "så fulla av lek" just då!


DAGENS FOTO TO 10 JUNI
Lite tar det emot att lägga in svenska flaggan här, men det var ju faktiskt avslutning på Emils skola idag! Första skolavslutningen av många, det känns lite speciellt...


DAGENS FOTO ONS 9 JUNI
Rörigt, det är vad det är! Och det är inte kul att städa, även om det verkligen är dags att göra det. Barnen gillar att fylla vardagsrumsbordet med grejer och det brukar finnas det mesta där! Mamman och pappan är tyvärr inte bättre själva!


DAGENS FOTO TI 8 JUNI
Idag tänkte jag vara med! Jag hade såklart kameran med på sista hemmamatchen innan sommaren, och jag tog kort på Moa när hon plockade blommor i gröngräset. Hon har blivit väldigt intresserad av att fota, så hon fick ta lite bilder och hon tog detta foto på mig! Funderar på att köpa en liten kamera när de har något erbjudande och ta med henne ut och fota lite. Det kan ju bli en hobby för henne med så småningom.


DAGENS FOTO MÅ 7 JUNI
Idag handlar det om nostalgi. Mamma beställer varje månad från en bokklubb till barnen och idag kom det ett paket. När vi öppnade det var det en film i, Dunderklumpen. Den såg jag otaliga gånger när jag var liten och mamma och pappa köpte video. Jag tröttnade aldrig!

Dagens foto må 31 maj-sö 6 maj

DAGENS FOTO SÖ 6 JUNI
Vi steg upp i god tid och packade lite mackor och åkte ut till Särö Västerskog. Där hade vi en underbar förmiddag i solen. Vi fiskade krabbor (båda barnen fick napp!), plockade snäckor, fikade, grävde i sanden och hade det allmänt mysigt. En dag man kan leva länge på!


DAGENS FOTO LÖ 5 JUNI
Efter att ha funderat men inte kommit mig för i flera helger tog jag äntligen tag i rabarberbestyret. Jag skördade rabarber och gjöt lite blad i betong (en påse räcker förvånansvärt långt!) och maken gjorde en härlig god paj! Mums!


DAGENS FOTO FRE 4 JUNI
En frusen kille värmer sig i handduken efter att ha badat i vår nya pool för första gången i år. Kul hade de!


DAGENS FOTO TO 3 JUNI
Hela dagen väntade jag ivrigt på att få åka ut till Saltholmen och hämta Emil och hans kompisar. Hela hans klass var på utflykt till Styrsö, och de hade strålande fint solsken hela dagen. De såg dock otroligt trötta ut när de kom iland! Ändå orkade de snacka hela vägen i bilen hem OCH hoppa på studsmattan så fort de hoppat ur bilen!


DAGENS FOTO ONS 2 JUNI
Äntligen blommar den lilla apeln! Underbart vacker och det doftar ljuvligt i hela trädgården!


DAGENS FOTO TI 1 JUNI
HÄR! PASSA MIG! Ännu en mysig tisdagkväll i solen.


DAGENS FOTO MÅ 31 MAJ
En efterlängtad ny rooosa cykel väcker många känslor. Lycka, glädje men också ledsamhet. Man är glad och stolt över att ha fått en ny fin stor cykel, men sen är den läskig att sitta på och det är otäckt utan stödhjul. Då får mamma, för en gångs skull, vara den som har tålamodet. Prata lugnt och försiktigt och ta det i rätt tempo. Så nu lär vi oss cykla på den stora cykeln i "Moatakt". Tårar blev till slut till skratt, men vi tar det lugnt.

Pysslat till trädgården

Mak kan ju använda sina foamstamps till annat än scrapbooking! Här är först kryddlådan jag gjorde förra året, nu med kryddor i!


Och så lite loppisfynd på bänken jag målade förra sommaren!


Här en vinlåda som jag målat vit och stämplat Odlat med Kärlek på. Fotot är taget inne på kvällen, men den är vit och står ute på vår altan. Jag har sått spenat och plocksallad i den.


Jordgubbar äe verkligen sommar för mig, så det blev en sådan låda med! Plantorna har tagit sig rätt mycket sedan detta foto togs, det är både blommor och kart på dem nu.


Den här blomlådan blev jag verkligen nöjd med! Det står en till på andra sidan trappan, där ska jag också stämpla men tiden har inte funnits än. I den ena är det planterat och sått tomater och ärtor och i den andra tomater och bönor. Jag ska spika spikar på väggen och knyta snöre emellan så ärtorna och bönorna kan klättra!

Scrap i min scrapblogg!

Ja, det har inte varit mycket scrappat i min scrapblogg detta året! Lite har jag ändå pysslat, men sen våren kom är jag mest ute i trädgården och fixar!

En julLO, jag gör sällan såna för fotona brukar vara så dåliga, men här är vi och hälsar på Tomten på Liseberg!


Grönt och rosa gillar jag ihop! Insåg dock att jag framkallade rätt många kort från just detta tillfälle, så jag har faktiskt scrappat liknande kort tidigare.


En bröllopsLO! Jag fick för mig att jag ville göra något med regnbågens färger, så jag duttade ut klickar av distresser ungefär efter regnbågens färger. Sen blåste jag ut dem med sugrör. Det blev inte som jag hade tänkt mig, men jag blev nöjd med den iallafall!


Ännu en bröllopsLO. Den är gjord efter en skiss till Allt om Scraps tävling Scrapmästare 2010, men jag gjorde bara den här LOn så jag var aldrig ens med i tävlingen.


Gillar det här kortet på M som fiskar krabbor så mycket så jag var tvungen att scrappa det direkt! Så detta är det enda jag har gjort på läänge, min senaste LO gjord förra veckan!


Enkel snabb LO med foto på E från Legoland.


Här har jag bara använt stämplar på vit cardstock. När jag gjorde LOn var stämplarna nya så jag ville testa att bara använda dem.

Dagens foto må 24 maj-sö 30 maj

DAGENS FOTO SÖ 30 MAJ 2010
Proppen hade gått i barnens rum och jag hittade inga nya så det var mörkt ett tag (C var på jobbet). När det var dags för saga fick vi ta till ficklampan istället!


DAGENS FOTO LÖ 29 MAJ 2010
Det var loppis på Heden och först tänkte jag gå, sen tänkte jag inte och plötsligt åkte bilen iväg in till stan! Och det var tur att jag åkte, för jag fyndade verkligen. Den vita skålen kostade 40:-. Jag hittade en mjölkkanna som en karl skulle ha 75:- för, men hur populära de än är just nu tyckte jag det var alldeles för mycket på en loppis. Så jag gick vidare och hittade en annan som de ville ha 30:- för. Sen frågade jag efter priset på den lilla kronan och tjejen där sa 50:-. Det tyckte jag var svinbra pris så jag var tvungen att fråga vad den stora kostade. Då ville hon ha 100:- för båda, så det var bara att slå till!


DAGENS FOTO FRE 28 MAJ 2010
Jag pratade med C i telefon och kastade en blick på fönsterbrädan och ropade till. För jag såg att vår lilla hoya - porslinsblomma - blommade! Det har den inte gjort en enda gång sen vi fick den av R och M på Rådavägen (ca 4-5 år sen). Jag kanske inte är så värdelös på blommor inne iallafall!


DAGENS FOTO TO 27 MAJ 2010
Egentligen hade jag jättemycket på jobbet och jobbade dessutom på Tegel på kvällen (matlagningskurs med vinprovning), så det blev ett foto på något som E är så duktig på nu. Han hade hål i en tand tidigare i våras och tandläkaren sa att han ska använda munskölj varje morgon och kväll och ta en flourtablett tre gånger om dagen. Han är så duktig och sköter sig verkligen.


DAGENS FOTO ONS 26 MAJ 2010
Två gånger i året har Soya Concept utförsäljning och då kan man verkligen fynda! Idag var det och jag hittade åtta plagg! Ett par jeans kostade 199:- annars var allt under 120:-! Kul!


DAGENS FOTO TI 25 MAJ 2010
Detta var en stor dag för E! I klassen har de delat in sig i tre grupper och övat in varsin låt. Idag var det Melodifestival på skolan och Es grupp hade blivit framlottade att representera FA. De spelade "Rock ´n roll all night" med Kiss och var sminkade och allt. Och av alla klasser i skolan, så vann de! Och det var första gången en förskolekalss tog hem segern! Härligt!
C ringde mig på jobbet och sedan fick jag detta SMS när de hade kommit hem "tro att ett gammalt kisshjärta är lyckligt när sonen sitter framför stereon och diggar till kiss alive 2"


DAGENS FOTO MÅ 24 MAJ 2010
Måndagar är alltid lite extra jobbiga, då är man trött efter första dagen på en ny skol-, dagis- och arbetsvecka. E är verkligen mycket inne på Pokemon nu, han sitter läänge och tittar på och sorterar sina kort. Här har han somnat med en liten bok med spelregler i handen.