Varning för ovårdat språk!!!!

Om du är en ordentlig människa som inte tycker att man ska svära eftersom det är fult, då ska du nog hoppa iväg till någon annans blogg. För nu är jag ARG! Riktigt förbannad! Jag tycker det låter fult när man svär! Jag svär väldigt lite för jag vill inte att mina barn ska lära sig såna ord. Men nu är jag ARG! Och jag kommer att svära. Eventuellt ganska mycket. Hur mycket vet jag inte än, det beror på hur upprörd jag blir igen nu när jag skriver. Jag kommer iallafall inte att censuera bort några ord som dyker upp i huvudet på mig!

I ett tidigare inlägg skrev jag om en del grejer som blivit lite fel i vårt liv det senaste halvåret. Bland annat om en rumsavdelare från Jysk. Tänker inte dra hela storyn igen, utan jag tar vid där jag slutade sist. Vid "för det kan väl inte bli fel igen. Eller??".

I onsdags förra veckan ringde de från Jysk att vår rumsavdelare har kommit! Som kompensation för allt besvär skulle de bjuda på HALVA hemkörningen (yeay!....). Okej då, så Christian åkte ut dit och betalade vår halva. De skulle leverera den så fort som möjligt, helst to eller fre förra veckan.

Torsdagen gick. Ingen hylla. Fredagen gick. Ingen hylla. Måndagen kom, klockan blev halv sex. Ingen hylla. Då ringde Christian till Jysk och frågade vad som händer. Den som svarade hade ingen koll men sen ringde någon tillbaka som (kanske...) hade lite mer koll. Då visade det sig att de inte hade bokat någon hemkörning till oss!

Jag blev helt jäkla galen! Hur inkompetent måste man vara för att jobba på det företaget???? Tjejen skulle ringa tillbaka om de lyckades ordna hemkörning till idag. Sade till Christian att om de inte kommer med hyllskrället idag så ska vi ha pengarna tillbaka. Telefonen ringde! Hemkörning idag! Okej! Bra!

Halv sex idag backar det upp en skåpbil på vår uppfart! Yeay, vår hylla. tung var den, men killen bar in alla tre kartonger (okej då, den lilla bar ju jag!). Emil var supersugen på att sätta ihop hyllan idag så jag tyckte det var lika bra att öppna och kolla om den verkade vara lätt att skruva ihop. Men det var den inte kan jag säga!

FÖR DET SKITFÖRETAGET HAR LEVERERAT FEEEEEEEEEEEEEL!!!!!!! Hur kan de vara så jävla klantiga!!!???? Igeeen!!!! Har de ingen yrkesstolthet över huvudtaget?????

Det är så då att hyllan består av 16 "rum" (fack/hyllor, you name it!). För att få ihop det ska det då vara 12 små typ fyrkantiga hyllplan. Men fast jag har räknat säkert fem sex gånger (innan man använder en jäkla massa svärord får man ju vara säker på sin sak!) så är det bara 8 hyllplan. Dessutom ska det vara tre mellanväggar som ska vara ca 1,5 cm tjocka. Det finns inte en enda. Istället finns det 8 "ramar" till hyllan. De har alltså skickat två paket med likadant innehåll istället för två olika.

Gissa om jag ska ringa dit och skälla på dem imorgon bitti och berätta hur inkompetenta de är! Och så ska vi ha pengarna tillbaka!!! Och så får de hämta hylljäveln, för nu vill jag inte ha något mer med det företaget att göra! Jag ska inte köpa ens en liten handduk att torka häcken med därifrån!!!!!!!

Så det så!!!

P.S. Mamma, du sitter väl inte och skrattar nu???!!!

Här kommer lite nytt

Här kommer några LOs som jag inte laddat upp än.

Den här blev jag sjukt nöjd med! Ganska snabbt gick det också! Finurlade till lite på bilden på min lilla badkille.

Mallorca

Den här LOn gjorde jag till en tävling hos
www.scrapbodan.se och så gick jag och vann en QK Revolution! Blev sååå glad!!! :):):)
Delad glädje


Också en LO jag är väldigt nöjd med. Inte lika nöjd med fotot dock, men så blir det sent på kvällen. Som ni förstår är färgerna lite knas.
Carpe diem

Och så den sista. Tyckte det var lite kul med glittret på bokstäverna, lite kontrast till allt det leriga! :)
Lera

Lite gamla altered grejer


Bara av någon EGOanledning lägger jag upp lite gamla godingar här! Bilderna hamnade i lite knasordning, men ja ja!

Först ett hjärtalbum som jag gjorde till Scrapbutikens 14 feb tävling. Finns en sida om Christian och en om mig också.
Hjärtsida 2Hjärtsida 1Hjärtalbum 1

Sedan min minnesask till Minneskattens tävling. Man skulle använda Karen Fosters månadspapper och jag gjorde först asken av en gammal topsask. Sedan gjorde jag en liten sida för varje månad där jag också använde papprena och de små indexfotona man får när man beställer foton. Så fick de visa vad för roligt som hände de olika månaderna.
Minnesask


Och så min scrapkassa. En hyllvärmare, eller vad ska man kalla den. För den är inte så funktionell, det är ju aldrig nåra pengar i den.... :)
Scrapkassan

Japp, det var lite gammalt det. Och så länge man sitter här och knackar på tangentbordet så blir det inget nytt! :)

P.S Hur det gick med hyllan från Jysk??? Christian skulle åka och byta den, men då fanns det bara en riktigt trasig som de ville ge oss 12 % rabatt på, så vi beställde en ny. S-t vill vi inte ha! Så nu ligger den nya och väntar på oss på Jysk. Undrar vilken modell, färg och storlek den har, för det kan väl inte bli rätt nu? Eller??

En miniLO

AnnaB, http://annab.blogg.se/, har en liten tävling där man skulle göra en miniLO, så jag gjorde en 10X15 om min envishet. Det var riktigt kul att göra en så liten, så jag funderar på att göra ett album med hela alfabetet om mig själv. Ett ord på varje bokstav. Ännu ett projekt att lägga på hög....

Fotot är lite mörkt, men det blir så den här årstiden. Måste skaffa scanner, måste skaffa scanner...
E som i...

Kort och halsband

Det har öppnat en ny pärlbutik, på Linnégatan, granne med ostaffären, så jag kunde inte låta bli...

Halsband

Och så ett kort med stjärngossebubben som flyttat in hos mig:
Bubbe

Läs gärna förra inlägget, och skriv en kommentar så jag får veta om vi bara har otur eller om det är så verkligenheten är....

VARFÖR BLIR DET BARA FEL????

Jag fattar inte hur folk gör på sina jobb!! Hade vi varit lika klantiga på vårt jobb (restaurang) så hade folk baske mig dött för att de fått grejer de är allergiska mot i maten eller nåt! Någon som undrar vad jag pratar om?? Så här är det, det här har vi råkat ut för sedan i maj:

1. MIN NYA FINA TOYOTA AYGO
Samma dag vi skulle hämta den, ca en timme innan vi skulle åka ringde han som sålde bilen till oss och sa att det hade dykt upp ett makabert problem. Det visade sig att min bil hade fel nummerplåt. Min nummerplåt hade åkt iväg till Hertz Biluthyrning, de hade köpt ett gäng bilar. Han skulle kolla upp om de bara kunde hämta bilen och byta plåten, men vi skulle få en lånebil så länge. När vi kom dit hade han kollat upp saken och det visade sig att det inte gick att bara byta eftersom man får 10000:- tillbaka av staten om man köpte miljöbil, och nu var ju min nummerplåt medkörd! Eller, jag minns inte om det var nummerplåten som hade åkt iväg på fel bil, eller om det var min bil som hade åkt iväg med fel nummerplåt. FEL FEL FEL var det iallafall, för att citera ett känt barnprogram...

Nåja, det löste sig redan efter helgen och jag fick min bil (som egentligen skulle ha hört hemma hos Mölndals Stad, men de fick en mindre än de hade beställt så att jag skulle få min. Eller något sånt...) och dessutom 4 nya vinterdäck som kompensation.

MEN HUR BLIR DET SÅ FEL????

2. VÅR FORD FOKUS FLEXIFUEL PÅ SERVICE
Japp, det var dags för service på vår lilla fina Ford, de skickar till och med hem en lapp när det är dags, hur smidigt som helst. Man bara åker dit med bilen, lämnar den över dagen, hämtar den, betalar och så är allt klart. Eller??? Om man innan den senaste servicen upptäcker att bilen har börjat rosta under lacken på bakluckan, då är inte allt så fix och färdigt längre.

Bilen är köpt 2003, alltså fyra år sedan, och det är 12 (TOLV) års rostskyddsgaranti på den (varför börjar den då rosta redan efter fyra år...??), så på verkstaden sa de att vi skulle åka ut till Hisingen för där fixar de sånt. När Christian kommer dit visar det sig att garantin inte gäller eftersom vi inte har gjort alla servicar. WHAT??? Vi har varit på varje service de har kallt oss till, just för att vi vill hålla bilen i skick. Tillbaka till verkstaden. Vi har visst bara gjort mellanservicar, inte de stora då de gör rostskyddsbehandling m.m. Enligt dem brukar de bara göra mellanservice om man inte säger till något annat, för de flesta vill inte ha den stora servicen för den kostar mycket mer. Men det valet har de inte gett oss. Sen har de dessutom inte fyllt i alla servicar vi varit på, det har blivit en miss i deras rutiner (kille D på Ford började dessutom argumentera mot Christian och sa att han inte hade varit där den 22, vilken han var, utan den 23 och då var inte ens kille D på jobb. Det stod den 23 på deras dator, men sen visade det sig att kille D var tvungen att erkänna att det var fel i fyllt och att det då faktiskt kunde ha blivit fel förut också...).

Kontentan av det hela är denna har vi kommit fram till:
Om man inte själv upptäcker att bilen har börjat rosta någonstans innan de på verkstaden gör det, då slutar de att göra rostskyddsbehandlingen (de får inte göra den efter att rost upptäckts). Och gör man ingen sådan, då gäller inte den 12-åriga rostskyddsgarantin. Och då får man ingen nu baklucka. Utan man har helt enkelt blivit lurad!!!

Nu slutar detta lite lyckligare än så, kille D fick fylla i servicehandboken i efterhand eftersom de hade slarvat/fuskat med det förut, så vi får ny baklucka! Tur, så slapp vi blanda in Sverker!!!

3. MOA SKA FÅ EN NY SÄNG!
Jag och mamma åkte iväg till en barnaffär (ja, jag skriver så fast de inte säljer några barn där...) för att köpa en JUNIORsäng till Moa. Mot Christians vilja, han tyckte vi skulle köpa en växasäng, men den såg mycket klumpigare ut på bilden. Väl i affären ser vi JUNIORsängen, jättefin och söt, för 1695:-. Pratar med en tjej, japp det fanns EN säng kvar, vi slog till på den och köpte såklart madrass till. Mamma betalade och vi åkte. Sen tyckte hon att det kändes som att det blev lite dyrare än hon hade räknat på, och kollade kvittot. Där stod det att vi hade köpt en VÄXAsäng för 1995:- (specialpris, den kostade egentligen 2795:-). Tillbaka till affären, japp vi hade fått fel säng. Juniorsängen visade sig vara slut, så vi tog växasängen iallafall (den var inte lika klumpig IRL) och fick den för samma pris, alltså 1695:-. Ny madrass blev det ju också, för den första skulle ju vara till juniorsängen.

Åkte hem, skruvade ihop sänge, skulle bädda, MADRASSEN PASSAR INTE!!! Tryckte ner den med milt våld och det funkade, men så tänkte jag att jag måste ju testa iläggsdelen också, eftersom det var en växasäng. Den biten passade inte hur man än försökte, den var ca 5-7 cm bredare än själva madrassen, så hur det överhuvudtaget ska funka ens med rätt säng övergår mitt förstånd.

Ringde affären, leverantören säger att den madrassen ska passa men de ska kolla upp detta och återkomma dagen efter. INTE! Så ännu dagen efter det ringer jag och frågar vad som hände. Japp, det var fel madrass (NO SHIT, AND I´M NOT EVEN SHERLOCK) så de har beställt den rätta och återkommer när den kommit. Och de gjorde de faktiskt, så vi har rätt madrass nu.

Men, inte nog med allt detta:

4. RUMSAVDELARE FRÅN JYSK
Igår var vi till Jysk för att köpa en rumasvdelare med 16 "rum", fack, till vårt allrum (läs: pysselrum). Japp, den vi ville ha fanns inne. Betalar, åker till baksidan, får två paket, lastar i bilen och åker hem.

Idag: öppnar paketen och ska skruva ihop hyllan. OCH "#¤%&(/& HYLLAN HAR BARA 8 "RUM", fack. Inte 16. 8!!! Så vi har betalat för den stora men fått den mindre. JAG BLIR GALEN!!!! Varför är det så svårt att göra rätt??? Nu måste vi åka och byta ännu en grej!!!


Är det bara vi som har sån otur med allt, eller har alla såhär?? Skriv hemskt gärna en kommentar och berätta så att vi vet om vi är unika eller om vi ska starta en klubb!!