Dagens foto må 26 juli - sö 1 augusti

DAGENS FOTO SÖ 1 AUGUSTI
Barnen var snabbt ut i trädgården på morgonen dagen efter att vi kommit hem. De hade bråttom att upptäcka allt som växt och grönskat i landen, och jag vet inte hur många gånger under dagen jag hörde "det är så gott med hemodlat"! Underbart!


DAGENS FOTO LÖ 31 JULI
Så var det dags att åka hem igen! Vi brukar stanna vid Stavsjö, för de har god mat för att vara vägkrog, det finns en trevlig "pryl"shop i anslutning till restaurangen och så kan barnen leka lite utanför. Sen är man laddad att sitta i bilen ett antal timmar igen. Och barnen var denna gången så otroligt duktiga hela resan, precis som de brukar vara.


DAGENS FOTO FRE 30 JULI
Även i år var det vikingamarknad i Saltvik, och även i år var vi där (som tur var jobbade vi inte detta året). Det är dock trevligt att gå där och titta varje år, och jag brukar försöka hitta ett smycke att köpa som minne. I år blev det örhängen med bärnsten. Barnen klär sig som vikingar och har massor att upptäcka!


DAGENS FOTO TO 29 JULI
I Godby finns en restaurang (Virrans) och en minigolfbana, så vi passade på att köra hela paketet. Lunchbuffé först (mums!) och sedan en runda minigolf. Tror bara jag minns vem som vann!


DAGENS FOTO ONS 28 JULI
Efter en trevlig fika hos Christians faster åkte vi till brandkårsmuséet i Hammarland, det har blivit en årlig tradition. Och barnen tycker det är lika kul varje gång att provsitta alla gamla brandbilar.


DAGENS FOTO TI 27 JULI
Idag bjöd vi hem två andra familjer med barn. Vi hade trekamp (kottkastning i hink, pilkastning och poängkastning med boulebollar på stranden) och det var en väldigt trevlig dag i gott sällskap. Och så åt vi lunch och bara umgicks.


DAGENS FOTO MÅ 26 JULI
Som alltid på sommaren har jag dille på att fota fjärilar! De är så vackra och det är ju lite av en utmaning att komma så nära dem som möjligt!

Dagens foto må 19 juli - sö 25 juli

DAGENS FOTO SÖ 25 JULI
När halva familjen är intresserad får man väl ge det en chans, så jag gick med Emil, Christian och svärfar på golfbanan (just Kungsbanan är ju en bra bana att gå på också, för omgivningarna är otroligt vackra). Men jag tror det var på fjärde hålet jag slutade spela. Ibland måste man inse att man inte är skapad för allting, och jag känner att mitt tålamod inte skulle räcka så länge att jag skulle hinna bli tillräckligt bra för att tycka att golf är kul.


DAGENS FOTO LÖ 24 JULI
Även om man inte har kontakt med alla så är släkten ändå släkten, och det är ledsamt när någon försvinner plötsligt. Varje gång tänker jag att det är tråkigt att man bara träffas under sådana omständigheter, men avstånden är långa och tiden räcker inte till.


DAGENS FOTO FRE 23 JULI
Idag hämtade jag mamma vid båten och vi åkte ut till pappas grav. Jag brukar vara dit när vi är på Åland, men det blir ju bara en gång i året.


DAGENS FOTO TO 22 JULI
Åtminstone en omgång tennis är obligatorisk för Emil. Så även denna semester, och det blev en varm och härlig dag (tennisbanan ligger på ett ställe som inte direkt är svalt och skuggigt...).


DAGENS FOTO ONS 21 JULI
Här har vi en stad, en liten men dock en stad, som jag inte känner mig så hemma i längre. Ändå är allt så bekant. Det blir ju inte att vara där så mycket ens när vi är på Åland, så den blir lite främmande. Idag var jag tvungen att åka in och beställa lite blommor, och jag passade på att gå runt lite och kika i affärer. Shoppade lite till och med, en termometer som ser ut som en gammal rostig nyckel. Jag hittade en massa annat fint också, men det gäller ju att komma ihåg att grejerna på Åland inte direkt är billigare än i Sverige!


DAGENS FOTO TI 20 JULI
Vi åkte till Åland. När man kommer ut dit i skogen är det som att lugnet bara faller över en, jag blir så avslappnad när vi kommer dit. Det är skönt, då kan man känna att man har semester.


DAGENS FOTO MÅ 19 JULI
Vi var kvar i Österby hela dagen och bara tog det lugnt och umgicks. Jag mådde fortfarande lite småknasigt så det är skönt att bara vara. Lite bad i sjön 2 km bort blev det, skönt att svalka sig lite.


Dagens foto må 12 juli-sö 18 juli

DAGENS FOTO SÖ 18 JULI
Vi hade tänkt åka till Skansen, men hela familjen var rätt nöjda med lördagen, så vi åkte direkt bort till lillkusinen istället. Lilla goa tösen som verkligen gillar sina kusiner!


DAGENS FOTO LÖ 17 JULI
Idag var det Stockholm för hela slanten. Som tur var mådde jag mycket bättre, så det var okej att vara på farten hela dagen. Vi åkte först ut till Junibacken och sedan var det Gröna Lund som gällde. Det var såklart fullt ös hela dagen, men när vi åkte därifrån blev det ändå en promenad bort till Slotten, samt inköp av middag.


DAGENS FOTO FRE 16 JULI
Ett foto lyckades jag få till på kvällen. Detta är nämligen en gata i Gamla Stan i Stockholm, taget från vårt fönster på Old Town Lodge. Det lustiga är att när vi gick in så var receptionen i markplan och vårat rum en trappa ner, men när man tittade ut genom fönstret såg det ut så här! Jag kände mig väldigt konstig i bilen på vägen upp, trött, hängig och ont i kroppen. Kände sedan när vi var på hotellet att jag hade feber, så jag passade på att vila. Christian gick ut och handlade lite middag och barnen lekte brevbärare på rummet. De sov i våningssäng och det gick alldeles utmärkt att posta brev vid väggen från den övre sängen. De bara tjöt av skratt och hade så roligt.


DAGENS FOTO TO 15 JULI
Här är klematisen Pink Fantasy, som jag bara är helt tokig i! Den var helt underbar i år, massor med stora blommor som klängde upp på staketet.


DAGENS FOTO ONS 14 JULI 
Idag var vi till Rådasjöns Äventyrsgolf och spelade banan ett varv. Det var kul, även om alla utom jag säkert har glömt vem som vann...


DAGENS FOTO TI 13 JULI
Gränna knäcke har blivit en av mina laster sen jag jobbade i ostaffären. Det är verkligen ett gott knäckebröd, och jag gillar att ta ett till kaffet efter maten. Lite lyx i vardagen!


DAGENS FOTO MÅ 12 JULI
Det var bara jag och Emil hemma och då fick jag för mig att ta ett fotbad. Det var så länge sen! Det var verkligen terapi att sitta där i solen och gotta sig!