Jag har distressat vintagetags

Jag såg en film på Youtube där Tim Holtz distressade tags och fick för mig att testa. Jag har lite prover på distresser, så jag passade på att använda dem, för de går INTE att färlägga stämplade motiv med! NEJ!

Jag blötte en pensel ordentligt och duttade olika färger av distresser på ett lock till en glassask (undersidan). Sedan tog jag en tag som jag hade skurit ut från ett cremefärgat papper och lade den ovanpå färgerna. Kladdade runt pappret lite och tog sedan upp det. Snyggt melerat av distresser.

Så här såg mina tre tags ut först. Efter kladdandet!


Sen fixade jag till dem lite. Stämplade med fluid chalk, embossade med guld och chalkade kanterna. Och plötsligt såg de ut såhär! Jag har inte så många stämplar att göra sånt här med, mestadels hÄnglar, men jag ska sälja dem och köpa nya stämplar på mässan 7-8 mars. Såna collagestämplar och liknande. Har kommit på att det är mycket roligare att göra sånt här än att göra kort med hÄnglarstämplar. Har tröttnat på dem eftersom så många använder dem.


Här har jag först stämplat höstträdet, sedan stämplat och embossat löven och slutligen stämplat dit "lycka" texten (enda textstämpeln jag har, än så länge).


Här har jag först stämplat blomrankan med två olika fluid chalk, sedan stämplat den en trdje gång och embossat i guld. Stämplade frimärkshörnet och sedan igen rankan som jag embossade.


Stämplat swirl som jag embossat och sedan stämplat lycka texten igen.


Fina tycker jag, men vad ska man göra med dem???

One Upon a Time album

För länge sen köpte jag ett litet (20 x 20 ??) album med de allra vackraste papprena, One Upon a time. Hittade lite senare även ett vackert litet album till dessa. Tanken var att hela albumet skulle byggas upp som en saga, med foton på  barnen och texter inspirerade av sagorna. Det säger ju sig självt att jag aldrig kom igång med detta. De har legat där och lurat hela tiden, planen har alltid varit så stor så jag har liksom inte vågat sätta igång. Varit rädd att bli besviken på resultatet.

Så på julledigheten när jag höll på med mina egna blommor, embossing och allt möjligt, då satte jag igång. Och det bara rullade på. Sida efter sida blev klar. Och jag var nöjd. Och här är det jag skapat hittills. Finns ju många papper till, så jag har fler sidor att göra.

Älskar det här fotot på Emil som jag tog i trädgården i somras. Här har jag en egen blomma som jag stämplat på och embossat. Sprayat med guldspray.




Det är svårt att se men emellan de två synliga blommorna finns en tunn tunn blomma som jag stansat ut i någon slags dekorväv från Panduro. Sprayat den med guld för att den ska synas liiite bättre.


Här är mest blommor som är loppisfynd. Guldtrasslet på är från en julljusmanschett.




Tyckte detta pappret passar bra till fotot från vikingamarknaden på Åland i somras.



Här har jag stansat ut QK poinsetta och även BossKut löv. Sprayat med guldfärg över sidan, och det råkade komma i klumpar över fotot. Tyckte det var lika bra att låta det vara, annars blir det bara värre.


Stämpel från Easer tror jag.



Min mamma har en fjäril på sin kyl, och den har jag ritat av och använt som mall här. Har stämplat den och embossat med rött, chlakat kanterna. Ovanpå har jag limmat en fjäril som jag hittat på nätet och skrivit ut på OH papper. Lite glitter har den fått på sig.


"Metallfästet" är grungeboard som jag chalkat och limmat lite bladmetall på. Snyggt, tycker jag.



Egenembossat hjärta och blomma. Swirlen är ituklippt i två delar. Har embossat den med två olika färger. Den beter sig lustigt när den blir varm, och det tar tid innan pulvret smälter. Men jag gillar effekten.





Mera egna blommor. Både embossade och såna jag ritat med svart och skrivit ut på OH. Sedan duttat med vit akrylfärg på baksidan. Biljetten är gjord av Sascha.




Så, det var de sidor jag knåpat ihop. Hoppas det ger någon mod till att sätta saxen i sina Once Upon a Time papper. Fast, jag har ju inte gjort det, jag har använt mina hela... Och det finns två av varje i det paper stack jag köpte...
Fler sidor kommer så fort jag har gjort dem!

En annan variant på blomma!

Råkade trilla in hos http://kamillasscrapping.blogspot.com/ idag och såg en beskrivning på hur man kan göra egna små rosor att dekorera med. Hur man gör får ni läsa hos henne, men jag använde mellanstora retroblomman att stansa ut med och så hade jag såklart inga hattnålar. Istället använde jag sådana "pärlnålar" med platta huvuden som man använder när man gör halsband. Trädde på en pärla och sedan blombladen. Jag chalkade innan jag trädde på blomman, för det var lättare att komma åt då.

Gjorde några stycken och knåpade ihop ett kort med dem också. Jättekul idé och faktiskt ett lätt sätt att göra dekorativa blommor på.



Närbild på blommorna. Lite glitter måste det ju vara på dem! Föresten så snurrade jag till den delen av pärlnålen som blev över så det blev en dekorativ liten spiral. Visste ärligt talat inte riktigt vad jag annars skulle gjort med den...


Tack så mycket för beskrivningen Kamilla!


Gjort en massa kort!

Jag som inte har gjort kort på jättelänge hamnade helt plötsligt in  i ett kortmakarstim på julledigheten, och nu gör jag kort på löpande band! Hur kul som helst! Många har börjat göra kort med vintagebilder, och så även jag!

Först ut ett kort med vintagebild, loppisblommor och lite annat smått.



Här ett grönt kort som mamma fick när hon fyllde år! Blomman har jag gjort själv med distresser och kaffefilter! Fjärilen är en svart som jag skrivit ut från nätet och sedan målat på baksidan med akrylfärg. Lite glitter på framsidan. Biljetten är gjord av Sascha.


En liten Magnoliastämpel. Den runda journalingstämpeln i mitten är från Easer. Har ritat lite "taggar" runt den och sedan klippt efter dem och limmat på cardstock.


Krya på dig kort från mamma till hennes syster. Embossat i guld och målat en utskriven fjäril. Gillar dem, måste skriva ut fleeer. Egentillverkade blommor. HÄnglar banderoll.


Dekorerat med ett embossat löv, stämplat först med vattenstämpel på ett riktigt löv.


Bilden utskriven från nätet.


Ännu en vintagebild från nätet. Blomman är fynd från Rusta.


Tror att även denna biljett är Saschas. Blomman har jag gjort själv av kaffefilter. Dekorerat med halvpärlor och nål.


Nästa kort är fotat på jobbet, så färgen är helt kass.


Ännu en vintagebild. Ville göra ev med lite spets... Använder mycket spets nu... Blommorna är loppisfynd. Måste gå på loppis igen snart....


Så, det är väl det jag gjort nu på sistone. Titta gärna in igen, för snart kommer ett inlägg med några sidor jag gjort till mitt Once Upon a Time album, nu när jag äntligen kommit mig för att sätta igång med det. Rullat på rätt bra, så jag har kommit en bit på vägen.

Dessutom kommer snart ett inlägg med lite altrade grejer, gjorde en del julklappar och har pysslat lite "skräp" efter jul också.

Jag har gjort egna blommor!


Jag skulle egentligen lägga in dessa bilder på Scrappiz, men TinyPics ville inte alls förminska dem, så jag lägger in dem här istället.

Jag har då totalt snöat in på att göra egna blommor. Jag kan inte ens köpa blommor i affären, för jag tänker bara att jag kan göra egna. Och det är såååå roligt! Så här har jag gjort:

Jag har ritat blommorna själv, ritade en med blyerts som jag sen klippte ut i tjockare kartong som jag använder som mall.

Jag klippte ut blommorna i ett fint mönstrat papper, stämplade en blomranka/spindelnätsswirl med vattenstämpel och embossade med svart pulver (detta har gjort att jag var tvungen att inhandla lite fler färger).

Barnen fick en Color Air Brusch i julklapp, en "färgsprutarpistol" som jag lånade lite. Jag sprutade små svarta prickar på blommorna och sen har jag även duschat dem med guldspray (så jag behöver nog också lite fler olika sorters Glimmer Mist så småningom). Sist chalkade jag dem (några med svart, andra med Chestnut roan).

Två av de mindre blommorna är embossade med både svart och silver pearl för lite extra effekt.




Närbild. Här ser man bättre att det är två olika färger på pulvret.


Här har jag använt textstämpel (har tyvärr ingen med fin snirklig text, så det fick bli definitionen av lycka) och en med hjärta och virvlar. Blått och svart = hur snyggt som helst!

Den större blomman är en modifierad retroblomma. rRtade av den med blyerts och suddade och gjorde den spetsig istället.


Mera blått och svart


Här är embossat med bara silver pearl. Även detta är en omgjord retroblomma.


Här är resultatet av en idé jag fick igår. Stansade ut retroblomman och sprayade med barnens air brusch pistol. En färg per blomma. Barnen fick även en annan bra julklapp. Det är tuber, typ glittertuber, fast innehållet ser mer ut som Liquid Pearl. Tryckte ut en liten prick per blomblad och sen drog jag ut denöver bladet. Chalkade kanterna och VOILA!



Här är de olika färgerna jag gjorde. Några är chalkade för att visa skillnaden. Blir säkert jättesnyggt om man chalkar kanterna med samma färg som blomman är.

Testade även att göra blommor i svart. "Prickeffekten" finns ju inte på dem, ingen idé att spruta dem med färg, men man kan ju duscha dem med olika färger av Glimmer Mist istället.



Så, då hoppas jag att någon fått lite inspiration till att göra egna blommor. Om du har gjort någon egen variant kan du väl länka till beskrivningen i kommentarerna!


Har gjort så mycket blommor nu så jag har inte pysslat ihop något med dem, men det kommer!


Kolla denna blogg candy!

Detta vill man ju vara med och kunna vinna! Kolla in hos http://ewonnes.blogspot.com/ och ta chansen du med!